kup-srbije-sremska-mitrovica_450_600Sport- U nedelju 27. novembra Karate klub “Banatski Cvet” iz Zrenjanina nastupao je na dva Kupa Srbije u Sremskoj Mitrovici kao i u Vrnjačkoj Banji u organizaciji dva jaka karate saveza Karate Unije Srbije koji uspešno vodi već dugi niz godina prof. Dušan Dačić 9. Dan i Fudokan saveza Srbije koji uspešno vodi prof.dr Ilija Jorga Soke 10. Dan.

U Sremskoj Mitrovici učestvovalo je preko 400 takmičara iz 25 klubova, dok je u Vrnjačkoj Banji učestvovalo oko 200 takmičara iz 22 kluba.

Karate klub “Banatski Cvet” u Vrnjackoj Banji predstavaljao je trener Goran Samolovac koji se tom prilikom takmičio u katama i borbama osvojivši u katama prvo mesto u kategoriji veterana, dok je u borbama u seniorskoj konkurenciji bio drugi.

Karate klub “Banatski Cvet” u Sremskoj Mitrovici predstavljalo je osmoro takmičara, a ostvareni su sledeći rezultati:

Kate pojedinačno:

Bojana Radosavljević u veoma jakoj konkurenciji u kategoriji poletaraca osvaja drugo mesto, Bojana je za samo 0.3 boda izgubila od devojčice koja je pobedila.

Iva Šakotić u istoj konkurenciji zauzima treće mesto,

Marko Rakić u konkurenciji muških nada osvaja treće mesto u izuzetno jakoj konkurenciji, Marku je izmakla srebrna medalja za 0.3 boda.

Borbe pojedinačno:

Sanja Mrkajić u konkurenciji mlađih juniorki osvaja treće mesto,

Mina Medan u konkurenciji ženskih nada osvaja treće mesto.

Ekipu Karate kluba “Banatski cvet” vodio je Nikola Vukelić.