Zrenjnain- Predškolska ustanova Zrenjanin raspisala je konkurs za upis dece predškolskog uzrasta od 6 meseci do 6,5 godina za školsku 2022/2023. godinu

1. za celodnevni boravak
a) deca od 6 meseci – 3 godine / jaslice
b) deca od 3 – 5,5 godina

2. za poludnevni boravak u vrtićima : „Poletarac“, „Sunčica“i „Maslačak“
a) deca od 3 – 5,5 godina

3. grupe dece u godini pred polazak u školu
a) celodnevni boravak
b) poludnevni boravak

Upis dece radi pohađanja grupe dece u godini pred polazak u školu je obavezan za decu rođenu od 01.03.2016. do 28.02.2017. godine.

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu će se vršiti elektronskim putem na nacionalnom Portalu eUprava Republike Srbije od 04.05.2022. do 31.05.2022. godine. OVDE

Za ovako podnete prijave sistem automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji ne pribavljaju ova dokumenta.

NAPOMENA :
Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju lično u predškolsku ustanovu, kojom dokazuje navedeni status.

Spiskovi dece koja su primljena u Predškolsku ustanovu za školsku 2022/2023.godinu biće blagovremeno istaknuti na Oglasnim tablama vrtića.

Ugovor o međusobnim pravima i obavezama Predškolska ustanova će sa korisnicima potpisati prve nedelje septembra u vrtićima Predškolske ustanove gde je dete primljeno.

Za upis dece u zrenjaninske vrtiće godinama unazad ne postoji lista čekanja i sva deca, čiji roditelji konkurišu, budu upisana.