Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda, sa povređenim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 5.000,00 dinara.

Saobraćajna nezgoda dogodila se zbog nepropisne radnje vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 40 učesnika u saobraćaju i izdato je 155 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 54 vozača, od toga, 10 vozača – ostala isključenja, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 6 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 37 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 12 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 1 vozač zbog upravljanja voziolom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 4 vozila zbog što nisu upisana u jedinstveni registar vozila.