Zrenjanin- Manifestacija “Buđenje proleća” održana je danas na Trgu slobode, a Zrenjaninci su imali priliku da uživaju u bogatom  kulturno-umetničkom programu u kojem su učestvovali dečiji horovi, plesne grupe i animatori.
Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić svečano je otvorio  manifestaciju „Buđenje proleća“ i istakao da je ova događaj  od izuzetnog značaja za grad Zrenjanin.
Na manifestaciji “Buđenje proleća” nastupali su: Muzičko zabavište „Sanjalice“, Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, hor “Vila” i “Crvenkapa”, CZOT „Moja sosa“, KC Svetozar Marković, Baletska škola „Dimitrije Parlić“ Zrenjanin, OSŠ „9. maj“, Gimnastičko plesni klub  “Free dance”, Pop rok hor “SuperNova”, Centar za igru Zrenjanin, KUD “Đerđef” i KUD „Pionir“.

 

Manifestaciju „Buđenje proleća“ organizaovali su Gradska uprava, Kulturni centar i Turistička organizacija.

U okviru manifestacije “Buđenje proleća” danas u 20 časova, na Trgu slobode biće održan koncert Queen Real Tribute band.

Ovaj fenomenalni bend, osnovan još davne 2006. godine, obećava dobar provod za sve ljubitelje roka i legendarnog Fredija Merkjurija.
Queen Real Tribute bend predstavlja zaista neverovatnu repliku originalnog “Queen” benda kako po scenskom tako i muzičkom nastupu a samo u Brazilu su održali preko 70 koncerata gde su ih fanovi proglasili za najbolji “Queen tribute band” na svetu.

Prošle godine su u Beogradu održali veliki koncert u Sava Centru gde su nastupili na bini sa 60 članova simfonijskog orkestra i pripredili pravu “Bohemijsku rapsodiju”.

Kao dokaz koliko se ovi momci trude da do najsitnijih detalja “skinu” zvuk legendarnog Queen-a je primer da gitarista grupe Brajan Mej svira novčićem od šest penija umesto trzalicom čime se dobija taj autentičan zvuk. Iako se ovaj novčić već dugo ne nalazi u platnom prometu i predstavlja pravi raritet jer je izrađen od posebne legure metala koja se proizvodila davnih 60-tih godina prošlog veka, oni su ipak uspeli da dođu do njega.