Beograski manifest održan je u period od 27. do 29. maja na atraktivnoj Sava promenadi. Festival je idealno mesto za sve koji žele da se upoznaju sa najatraktivnijim destinacijama iz Srbije i regiona, ali i njihovim manifestacijama i lokalno autentičnim gastronomskim specijalitetima.

Festival je održan na lepom i komfornom potezu Savskog šetališta, od Beton hale sve do platoa Geozavoda, te su posetioci imali priliku da tokom tri festivalska dana uživaju u opuštajućem ambijentu koji pruža pogled na reku, dok su duž pomenutog poteza mogli da konzumiraju raznovrsne festivalske sadržaje segmentirane u čak deset festivalskih zona.

U zoni „Aduti Srbije“ predstavljeni su bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije, dok se u zoni „Stvaran svet oko nas“ predstavila Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja je promovisala svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti.

Na festivalu su se u posebnim zonama predstavili Turistička organizacija Srbije, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

 

„Za našu opštinu od velikog značaja je nasput  i promocija svih naših vrednosti i potencijala na većim manifestacijama ovakog tipa. Uvek se rado odazovemo pozivu i potrudimo se da naš štand bude miks dobre energije, gostoprimsva uz nezaobilazne specijalitete našeg kraja“, rekla je Miljana Milošević, direktorica Turističke organizacije opštine Sečanj