Drugo veče manifestacije „Pile fest 2022“ započeo je pop rok sastav Neverne bebe,  a nakon njih  koncert je održao jedan od najpopularnih pevača Aco Pejović.

 

Neverne bebe pevale su u glas sa publikom svoje poznate hitove „Kuća za spas“, „1000 godina“, „Pogledaj u nebo“…

Pre samog nastupa Ace Pejovića upriličen je vatromet, a na Sportskom centru Dragan Vučurević – Vučko“ u Žitištu   okupilo se rekordnih 14. 000  ljudi, koji su horski pevali sve hitove popularnog pevača.

Pejović je koncert počeo pesmom „Da si tu“, a zatim je otpevao “ Proplica“, „Litar krvi“, „Nijedna nije kao ti“, kao i hitove iz filma Toma „Ponoć je“ i poznatu Zdravkovićevu pesmu „Ljiljana“, a publika je ovacijama ispratila svaku pesmu.

 

POGLEDAJTE KONCERT ACE PEJOVIĆA I NEVERNIH BEBA NA MANIFWSTACIJI PILE FEST 2022 OVDE

 

Drugog dana manifestacije na obali Begeja održan je Beach volley turnir, u dvorištu biblioteke izvedena je predstava za decu „Bajke čika bajke“. U parku je održano etno selo, izbor za najlepši štand, izbor za najbolji sos, kao i izložba slika sa likovne kolonije.

Održano je  takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša, a pripremljeno je i 1000 pilećih krilaca za posetioce.

 

NAJVEĆA KAJGANA U SRBIJI

Svake godine na manifestaciji „Pile fest“ se priprema najveća kajgana u Srbiji. Prvi put je pravljena od 1001 jajeta, od tada do danas svake godine se poveća za po jedno jaje. Ove godine kajgana se pripremala od 1016 jajeta.