Sport- Od 23. do 26. juna, na Adi ciganliji u Beogradu, održano je Evropsko prvenstvo za juniore i seniore do 23.godine u kajaku na mirnim vodana. Reprezentacija Srbije osvojila je 4 medalje, tri zlata i jedno srebro.  Takmičar kajak kluba „Begej“ Nikola Kovačević veslao je u Olimpiskoj disciplini kajaka četverca na 500metara sa partnerima Brankom Lagundžićem, Lukom Stojkovim i Stefanom Vrdoljakom i osvojio srebro za reprezentaciju Srbije.

Od samog početka takmičenja posada Srbije je u četvrtak pokazala da je spremna da osvoji medalju, pa je u prvoj kvalifikacionoj trci osvojila prvo mesto ispred favorizovanih Poljaka i tako se direktno plasirala u finale. U nedelju je održana  finalna trka gde je selekcija Srbije osvojila drugo mesto i srebrnu medlaju iza selekcije Poljske, koja je našu posadu dobila za 0.10 sekundi.

Ovo je istoriski trenutak za kajak klub Begej, posle 40.godina, naš takmičar je osvoji medalju na velikom zvaničnom takmičenju. Izjavu Nikole posle trke može poslušati na sledećem linku: https://youtu.be/FduYIgeDV4U . Posle ovog takmičenja Nikola ide na zasluženi odmor i posle kreće u pripremu za Svetsko prvenstvo koje je planirano u prvoj nedelji Septembra meseca- ističu iz KK „Begej“.