Foto arhiva

Vesti- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su K. M. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, on je radeći kao odgovorno lice Privrednog društva „Agro Medan“ doo iz Zrenjanina, u dva navrata tokom 2017. godine zaključio ugovore o skladištenju, čuvanju i obnavljanju merkantilnog kukuruza sa Republičkom direkcijom za robne rezerve, na osnovu kojih je preuzeo 1.999.980 kilograma merkantilnog kukuruza od jednog skladištara iz Srpskog Itebeja i 1.452.394 kilograma merkantilnog kukuruza od skladištara iz Vršca.

Potom je, kako se sumnja, u periodu od dana preuzimanja merkantilnog kukuruza do jula 2018. godine prodao poverenu robu na čuvanje bez evidentiranja u poslovnim knjigama privrednog društva „Agro Medan“ DOO iz Zrenjanina, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 72.223.696 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.