Zrenjanin- Kovid ambulanta uskoro se izmešta sa sadašnje lokacije, na Zelenom polju, u ambulantu u Mesnoj zajednici Sava Kovačević.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima obišao je danas radove na novoj Kovid ambulanti.

„Na inicijativu mesne zajednice Zeleno polje, a na osnovu velikog broja sugestija građana iz te mesne  zajednice, nagon tri godine od kada je uvedeno vanredno stanje,  matičnu ambulntu vraćamo do kraja septembra meseca. Danas obilazimo radove na ambulanti u kojoj će se nalaziti Respiratorni centar i nadam se da će to unaprediti rad i Doma zdravlja, ali i da će korisnicima pružiti bolje zdravstvene uslove. Želim da istaknem da ulaganje iznosi oko 5 miliona dinara, ali da smo kroz minuli rebalans budžeta za rekonstrukciju domova zdravlja sa teritorije Grada Zrenjanina izdvojili još 10 miliona za hitne i urgentne popravke, naravno da to nije dovoljno, ali ćemo se potruditi da u narednom periodu zajedno sa Pokrajinskom vladom i Republikom  iznađemo dodatna sredstva za poboljšanje uslova u našim zdravstvenim ambulantama“, rekao je gradonnačelnik Simo Salapura, nakon obilaska radova.

 

Pacijenti će uskoro moći da se pregledaju u novoj Kovid ambulanti, koja se nalazi na uglu  Mostarske i Radnoti Mikloša u Mužlji.

Objekat Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u ulici Baranjska 18, kako je najvaljeno više neće raditi kao kovid ambulanta od sredine septembra.

 

Direktor Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Milan Miljuš zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci, stanovnicima Zelenog polja na strapljenju, kao i medicinskom osoblju na predanom radu tokom panedemije korona virusa.

Nadam se da ova ambulanta neće raditi kao Kovid ambulanta, već kao Respiratorni centar i da neće imati takav obim posla kao u vreme pandemije korona virusa. U situaciji smo da u sklopu Doma zdravlja dobijemo još jedan objekat. Očekujemo da će  ambulanta na Zelenom polju vratiti u primarnu praksu  sredinom septembra“, rekao je direktor Miljuš.

O značaju vraćanja zdravstvene ambulante na Zelenom polju za stanovnike ove mesne zajednice govoruila je član Sveta Mesne zajednice Zeleno polje, Natalija Stojadinović.

„Vraćanje kovid ambulante u primarnu zdravstvenu zaštitu za stanovnike Zelenog polja ima veliki značaj, jer neće više morati da putuju do  Specijalističke poliklinike  što im je predstavljao problem“, rekla je Natalija Stojadinović.