Tradicionalna manifestacija „Tamiški dani opštine Sečanj“ održana je 24. i 25. juna i okupila je veliki broj posetilaca. Prvog dana manifestacije održana je etno izložba rukotvorina, hrane i suvenira. Vredne žene udruženja iz Sečnja, Boke, Jarkovaca i Krajišnika prezentovale su svoju domaću radinost.

U Domu kulture održana priredba uz bogat kulturno-umetnički program. Publici su se predstavili kudovi „Vlado Tomanović“ iz Sečnja i „Jadria Tomić Ćić“ iz Krajišnika, Pevačke grupe „Naš osmeh“ iz Sečnja i grupa „Filigran“ iz Zrenjanina.

U centru Sečnja prvo je nastupio Marko Žigmanović i bend, a nakon njega poznata zvezda narodne muzike Viki Miljković, sa svojim bendom održala je koncert pred mnogobrojnom publikom.

 

POGLEDAJTE KONCERT VIKI MILJKOVIĆ NA MANIFESTACIJI „TAMIŠKI DANI 2022“ U SEČNJU OVDE

 

 

 

U subotu u prelepom prirodnom ambijentu pored Tamiša na plaži „Mamuze“ održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Ekipa „Estetičari“ iz Krajišnika pobednik je takmičenja. Drugo mesto osvojila je čorba Pavla Mijata, a treće mesto po oceni žirija je čorba Dalibora Šakotića.

Organizatori su pobednike nagradili vrednim robnim nagradama. Prva nagrada televizor, druga i treća nagrada su štap sa stolicom za pecanje i kotlić.

 

U popodnevnim časovima u subotu 25. juna održan je memorijalni turnir u rukometu „KARASI I LEGENDE RUKOMETA“. Na terenu „Partizanovo“ okupio se veliki broj ljubitelja rukometa i sečanjaca koji su ostavili veliki pečat u svetu sporta. Uz sport i lepo druženje evocirale su se uspomene i bodrile nove nade ovog sporta.

 

Najveće oduševljenje izazvali su najmlađi učesnici školice sporta „Hercegovina“. Oni su prikazali svoje veštine kroz zanimljive igre.

Na terenu su po prvi put debitovale mlade nade sečanjskog rukometa. Dve ekipe ženskog rukometnog kluba „Hercegovina“ igrale su protiv Ž.R.K. „Level“ iz Mužlje. Ove utakmice su bile početak i prva stanica za dalje sportske uspehe. Naše mlade rukometašice su tek startovale i posle samo par meseci koliko treniraju ovo je za njih veliko iskustvo i momenat kada su po prvi put osetile pravu atmosferu kada su na terenu – Slađana Kravarušić, trener.

Juniori R.K. „Hercegovina“ i R.K. „Gradnulica“ iz Zrenjanina utakmicu su završili rezultatom 8 – 11.

Veterani iz Sečnja i Zrenjanina su igrali nerešeno 11 -11. Posle utakmice druženje je nastavljeno u lepoj atmosferi uz veliki broj gostiju i prijatelja.