Zrenjanin-  Treći festival „Uskršnje jaje“ održan je danas na Trgu slobode u  organizaciji rođendaonice „Moj mali svet“, dečije prodavnica „Ogi“ i Grada Zrenjanina.

Festival je počeo nastupon hora „Sveti Arhangel Mihailo“, a sve prisutne u ime Grada Zrenjanina pozdravio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

 

Gosti festivala bili su  horovi, plesne grupe, folklor, sportski klubovi, Nemanja Stojšić i proslavljeni odbojkaš Vladimir Grbić.

 

 

  

-Ovo je treći put da dečija  prodavnica „Ogi“, igraonica „Moj mali svet“ i Grad Zrenjanin organizuju ovu manifestaciju. Naš zadatak je da motivišemo ljude i da svako dete koje dođe na festival osvoji poneki poklon pažnje- rekla je Sanja Milojević ispred dečije prodavnice „Ogi“.

 

 

 

 

Manifestacija je okupila veliki broj dece koja su uživala u Banatskoj kući, dvorištu zanatlija, Uskršnjem vašaru, likovnoj radionici , farbanju jaja, trke u džakovima, nošenja jajeta u kašici…

 

  

  

 

 

 

Generalni pokrovitelj je, kao i prethodnih godina, bila kompanija GOMEX.

-Kompanija Gomex je uz organizatore od prve godine. Ovo je predivna slika našeg grada koja zaista treba da ode iz Zrenjanina. Čast nam je i zadovoljstvo što nas organizatori iz godine u godinu pozivaju da im se pridružimo u organizaciji ovog divnog festivala. Potrudili smo se da svim klincima i klincezama omogućimo da ovaj festival ostane dugo u sećanju i da do naredne godine razmišljaju kako da budu još bolji i kvalitetniji nego što su bili danas. Iskoristio bih priliku da svima čestitam Uskršnje praznike, da ovaj najveći hrišćanski praznik provedu u društvu koje najviše vole i koji im najviše znače  uz hrišćanski pozdrav Hristos voskrese- rekao je Nedeljko Golušin, marketing menadžer kompanije GOMEX.

 

Svaki učesnik igara bio je nagrađen prigodnim paketima GOMEX-a i drugih partnera koji su učestvovali u organizaciji ovog dešavanja. Naravno, plasmani su bili u potpuno drugom planu, jer je cilj pre svega bilo druženje, igra i zabava.

Mali umetnici imali su prilike da pokažu svoja crtačka umeća u likovnoj radionici, a naša kompanija potrudila se da za svakog učesnika likovne radionice obezbedi osveženje i poklončić. Budući slikari zauzvrat su GOMEX-u darovali njihove radove koji su nastali tokom trajanja „Uskršnjeg jajeta 3“. Podršku ovom događaju pružili su i članovi zrenjaninskih sportskih i plesnih klubova, koji su prisutnim mališanima i njihovim roditeljima pokazali čime se bave na treninzima i probama. Posetioci su bili u prilici i da se bolje upoznaju sa aktivnostima NURDOR-a, nacionalnog udruženja koje okuplja roditelje dece obolele od raka.

Na kraju, organizatori i predstavnici kompanije GOMEX sa zadovoljstvom su konstatovali da je ovako dobar odziv dece i njihovih roditelja na festivalu „Uskršnje jaje 3“ motiv više da sledeće godine ovaj događaj bude još bolji i sadržajniji.