Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas selo Jarkovac u opštini Sečanj, gde je obišao završne radove na rehabilitaciji Svetosavske ulice duge dva kilometra, a potom predsedniku Opštine uručio rešenja o finansiranju izgradnje i opremanja bunara u Sečnju i Šurjanu i adaptacije objekta pošte u Neuzini, projekata koje će sa više od 28 miliona dinara finansirati Pokrajina.

 

Predsednik je podsetio na to da su novi asfalt, uz Jarkovac, dobile i ulice u mestima Boka i Neuzina, te da je projekat obuhvatio obnovu ukupno sedam kilometara ulica u ta tri naselja, za šta je Pokrajina izdvojila 189 miliona dinara.

„Manje opštine zaslužuju veću pažnju jer nemaju dovoljno velike budžete da same realizuju ovako značajne investicije, i zbog toga će Pokrajinska vlada u narednom periodu izdvajati još veća sredstva za manje sredine, jer je to jedini način da se ljudi zadrže u selima – da im obezbedimo zdravu pijaću vodu, dobru školu i putnu mrežu“, izjavio je predsednik Mirović.

On je najavio da počinju radovi na revitalizaciji bunara za pijaću vodu u svim naseljenim mestima ove opštine kako bi se meštanima obezbedilo kvalitetnije vodosnabdevanje.

„Na sastanku sa predsednikom Opštine dogovoreno je ulaganje u rekonstrukciju škola na teritoriji Sečnja tokom letnje pauze, za šta će Pokrajinska vlada izdvojiti novac po hitnoj proceduri. Uz to, nastavljamo asfaltiranje ulica i sanaciju izvorišta vode u opštini Sečanj“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Predsednik Opštine Sečanj Nebojša Meljanac ocenio je da su ovo veliki projekti bez kojih ta opština ne bi mogla funkcionisati.

„Bez podrške Pokrajinske vlade, Opština Sečanj ne bi mogla sama realizovati ove investicije koje su od velikog značaja za naše građane“, naveo je Meljanac.

Događaju je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Izvor/Foto: www.vojvodina.gov.rs