Sport- Ekipa Proletera počela je pripreme za novu sezonu i, uz trenera Gorjana Spahića, dobrodošlicu igračima poželeli su predsednik kluba Milan Milošević i sportski direktor Momir Čape Rnić.

Uz želju za dobrim zdravljem i angažovanim radom, prvi ljudi kluba su istakli da očekuju i povoljan plasman u, kako su rekli, „šampionatu koji će da bude daleko teži od predhodnog“.
Dok su igrači, po godinama ustaljenoj praksi prvog treninga, trčali krugove u stoletnom Karadjordjevom parku, sa medijima su razgovarali čelnici zrenjaninskih „crveno – belih“.
-Sad je Proleter stabilan klub, što je ugovoreno, to je i ispoštovano i iza sebe nemamo repova. Možemo da se potpuno posvetimo timu i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat. Sad je liga jedinstvena i jača nego lane, protivnici su ozbiljni, a i mi imamo tim, sa više iskustva i bolji u odnosu na prošlo prvenstvo. Samo da nas zdravlje posluži i beć sve dobro – izmedju ostalog, rekao je Milan Milošević, predsednik Proletera.
Čelnik kluba je govorio i o uspostavljanju saradnje sa madjarskim Komlom, sedmim klubom u rukometnoj eliti suseda i pored najave dva meča u toku pripremnog perioda, istakao je i ovo.
-Uspeli smo da dodjemo do saradnje sa Komlom i to će da bude od obostrane koristi. Neće aspekt biti samo na razmeni igrača i trenera, medjusobnim utakmicama, već i drugim aspektima. Videćemo kako rade, kako su organizovani, da bi, sve što nam može biti od koristi, primenili i kod nas i klub podigli na još viši nivo. Najvažnije je da iz ove sradnje Proleter profitira.
Čape Rnić je u prvoj rečenici rekao da sledi veoma teška sezona, ne samo za njegov klub, već i za ostale učesnike Arkus lige.


-U karavanu je 14 ekipa, četiri ispadaju, a mogao bih pobrojati sedam timova koji imaju najviše ambicije i koji će se boriti za vrh. Vojvodina, Metaloplastika, Partizan, Crvena zvezda, Radnički, Dinamo i Dubočica, nije važan redosled, sigurno misle o tronu i evropskoj sceni. Ostalih sedam, medju kojima je i moj Proleter, boriće se da ne budu u poslednjem kvartetu. Sport je nepredvidiv, teško je baviti se prognozama, pogotovu kad su pripreme tek počele, ali ne treba biti začudjen ako dodje do iznenadjenja u pogledu plasmana. Ništa nije zakovano. Ne želimo se isticati izjavama, realni smo i ciljamo gornji dom, da budemo iznad opasne zone i odigramo bez pritiska. Stabilni smo i ovu godinu, dobrim igrama, treba da iskoristimo za narednu i napadnemo izlazak u Evropu. Korak po korak, tako je najbolje, a strpljenja imamo – kazao je legendarni Momir Čape Rnić.


Posle monologa, usledila je i retrospektiva prelaznog roka.
-Uspeli smo nadoknaditi odlaske nekoliko dobrih prvotimaca, za nijansu smo sada kvalitetniji i imamo veći izbor, od 22 igrača. Recimo, imamo tri levoruka igrača i ne pamtim kad smo na desnom beku imali toliki potencijal.
Trener Gorjan Spahić, prošle zime preuzeo je kormilo od Rnića i nije puno besedio na prvom treningu.
-Trenažni proces trajaće osam nedelja i sve vreme vežbaćemo u Zrenjaninu, gde imamo optimalne uslove za rad. Zakazali smo osam testova, možda će biti još koji, a igraćemo i protiv madjarskog Komla i rumunske Politehnike. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo za šampionat koji će da bude teži u odnosu na prošli. Kvalitet ekipa je na višem nivou i očekujem zanimljivu trku.

Šestorica novajlija
Lazar Pavlović (Šamot), Dušan Vukadinović (Spartak), Jovan Ranković (Smederevo), Nikola Bečejac (Visoko, BiH), Veljko Kuburović (Višegrad, BiH), Lazar Čanković (Prijedor, BiH), zadužili su opremu kluba iz Kristalne dvorane. Od starosedeoca, stručni štab na raspolaganju ima, Momira Rnića, Veska Barjaktarovića, Stefana Toškova, Filipa Terzića, Predraga Krivošiju, Ognjena Karlaša, Darka Popovića, Miloša i Uroša Kovačevića, Dalibora Bretia, Nikolu Stoiljkovskog, Miloša Pavlovića, Nikolu Jovanova, Aleksu Skubana, Lenarda Kerešia i Luku Janjatovića.
Šef struke, Gorjan Spahić, ima trojicu pomoćnika, Žarka Grujića, Vladimira Kovačevića i Darka Radlinskog, dok je za golmane zadužen Milenko Milićević. Dušan Stanišić je više od tri decenije fizioterpeut ekipe.