Zrenjanin- Direktoru osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Miroslavu Brnjošu uskoro ističe mandat. Na sednici Školskog odbora Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, održanom 30. juna, Školski odbor je utvrdio predlog da za direktora škole bude izabrana učiteljica Zorica Đurin, ali se sa tim predlogom ne slaže veći deo zaposlenih.

Tim povodom nezadovoljni zaposleni u ovoj zrenjaninskoj školi poslali su našoj redakciji saopštenje koje vam prenosimo u celosti:

 

„Na sednici Školskog odbora Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, održanom 30. juna u 18 časova, Školski odbor je utvrdio predlog da za direktora škole bude izabrana učiteljica Zorica Đurin sa pet glasova za, dok je kandidat Miroslav Brnjoš, dosadašnji direktor, dobio četiri glasa. I to ništa ne bi bilo sporno da na sednici Nastavničkog veća u proširenom sastavu, održanoj 22. juna, Miroslav Brnjoš nije dobio 51 glas, a Zorica Đurin samo 18 glasova od 70 zaposlenih u školi koji su pristupili glasanju. Jedan glasački listić je bio nevažeći. Ovde je očigledno da volja zaposlenih u školi nije ispoštovana, da je izbor direktora politička igra i da je zaposlenima u školi Žarko Zrenjanin novi direktor nametnut. Zbog toga, većina nas zaposlenih u ovoj školi osuđuje ovakvo ponašanje predstavnika lokalne samouprave i tražimo da se poništi odluka školskog odbora i da se na novom glasanju ispoštuje volja zaposlenih u školi. U slučaju da lokalna samouprava ostane nema na ovo naše pismo, mi ćemo preduzeti dalje korake i nećemo se zadržati samo na obraćanju medijima. Ne želimo više da tolerišemo i trpimo ovakvo ponašanje lokalnih vlastodržaca već tražimo da se poštuje naša volja jer mi, a ne vi, gospodo, treba i u narednom periodu da radimo u ovoj školi i da sarađujemo sa direktorom, a to neće biti moguće ukoliko se ova odluka ne preinači“, navodi se u saopštenju.