Foto: arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, od kojih je 6 sa povređenim licima i 2 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 5 lica je zadobilo lake telesne povredei 2 lica je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 360.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 5, nepropisne radnje vozilom – 1, nepropisnog preticanja -1 i propuštanja vršenja nadzora nad domaćom životinjom – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 39 učesnika u saobraćaju i izdato je 157 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 40 vozača, od toga 28 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 7 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 28 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 5 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 1 lice je zadržano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 1 vozač je zadržan zbog odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 5 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.