Zrenjanin- Iz Gradske bašte danas su krenuli pozivari, fijakeri i tamburaši da, uz besplatno točeno pivo, najave početak  37. “Dani piva”.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa pomoćnicima, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić, kao i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina su, posle tradicionalne pivske zdravice koju je izrekao glumac Prvoslav Zakovski, ispratili pozivare put ulicama grada.

Ovogodišnji „Dani piva” biće održani od 9. do 14. avgusta na nekoliko lokacija u gradu.

„37.  Dane piva održavamo u novom terminu, a kako dobijam informaciju od saradnika vidim da smo pogodili tajming i pravo je vreme da sa tim ponudimo i nove sadržaje. Pre svega mislim na deo u Tiršovoj ulici gde ćemo imati deo oplemenjen banatskim motivima. U “Banatskom sokačetu” imaćemo i stara zanatska piva, kao i niz kulturnih, sportskih, edukativnih i zabavnih događaja na našim tradicionalnim lokacijama; Žitnom trgu, glavnom gradskom trgu i ostalim lokacijama u samom gradu. Prošle godine obeležili smo duplo punoletstvo, 36. “Dane piva”, sada smo za jednu godinu iskusniji i verujem da ćemo i ove godine imati programe za svaki uzrast, za svakog posetioca koji će doći u naš grad sa strane, ali isto tako verujem i da ćemo iz Zrenjanina poslati lepu sliku“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

Pogledajte kompletan muzički program 37. Dana piva u Zrenjaninu OVDE