Sport- Generalka dva srpskoligaša iz Banata odigrana je danas na stadionu Naftagasa iz Elemira gde su fudbaleri Radničkog slavili rezultatom 1:0. Imali su odličnu priliku treneri Grbušić i Kandić da vide spremu svoje ekipe, kao i da vide kako stoje stvari na terenu pred početak prvenstva.

Poveli su igrači Radničkog u 10. minutu kada je  kapiten Krstinić izveo  korner, a na loptu  natrčao Marković i glavom postigao gol za 1:0. Domaći su mogli do pogotka u 31. minutu, ali ih je u tome sprečio odlični Lekić koji je odbranio prvo šut Milivojeva, pa zatim i Savanovića sa peterca. Pred kraj prvog poluvremena probio je Krstinić po desnoj strani, odlično centrirao za Markovića koji je bio na drugoj stativi, ali je njegov šut odbranio Matković.

Na početku drugog poluvremena, u 55. minutu, Milivojev izvodi korner pronalazi Samardžića koji glavom loptu šalje tik pored stative Lekića. U 73. minutu zapretili su crveno-crni kada je raspoloženi Krstinić povukao loptu sa sredine i sa ivice  šesnaesterca uputio odličan šut, ali je domaće spasila stativa. Uspeli su fudbaleri Radničkog da sačuvaju svoj gol do kraja utakmice i zasluženo slavili rezultatom 0:1.

Radnički, u 1. kolu 14.  avgusta, startuje prvenstvo u gostima protiv Jedinstva iz Stare Pazove, dok će Naftagas premijeru u Srpskoj ligi imati kod kuće  protiv ekipe  Tekstilca iz Odžaka.

 

FK Radnički Zrenjanin: Lekić, Bačvanski, Šemić, Turkulj, Runjevac, Stevanović, Krstinić, Krasić, Jovanović, Rosić, Marković, Nosalj, Radojčić, Vujović, Markoski, Kovačević i Brankov.

FK NAFTAGAS Elemir: Matković, Grbić, Ćušić, Stepanov, Bjelica, Petrović, Pavlov, Čigoja, Milivojev, Žeravica, Savanović, Galin, Panić, Ratković, Šari, Samardžić, Popov, Kozlovački, Tadić, Dabić, Vidić i Kenđa.