Sport- Juče je u Kleku odigrano finale prvenstva Vojvodine za pionire. Učešće su uzele četiri ekipe, OK Proleter Zrenjanin, OK Stražilovo iz Sremskih Karlovaca i novosadski klubovi SK Volley i Vojvodina. Pioniri Proletera zasluženo su osvojili naslov prvaka Vojvodine pobedivši u finalu ekipu Vojvodine iz Novog Sada rezultatom 3:1.

U prvoj polufinalnoj utakmici dečaci Proletera pobedili su vršnjake iz Stražilova rezultatom 3:0 u setovima, dok je  Vojvodina pobedila ekipu SK Volley-a. U finalu su igrali Proleter i Vojvodina.

“Fenomenalno se osećam. Svaka im čast kako su igrali  momci i skidam kapu ovoj deci. Večeras se mogla videti vrhunska odbojka u njihovom uzrastu do 16 godina. Protivnik je bio dosta jak, ali su moji momci bili sjajni i zasluženo slavili rezultatom 3:1 u setovima. U klubu zaista veliku pažnju obraćamo na rad sa njima. Sve su to samo naša deca, iz našeg kluba. Na kraju je bilo suza i puno emocija. Ova deca imaju šansu da od odbojke naprave nešto u svom životu, jer oni to vole mnogo i to su  pokazali večeras. Naš kapiten Dušan Zečić zasluženo je poneo epitet najboljeg pojedinca-MVP turnira, a Srđan Štrbac najboljeg blokera“- rekao je trener pionira Darko Jančić.

„Želim da se zahvalim našim navijačima, roditeljima i prijateljima kluba koji su nam večeras dali punu podršku sa tribina. Bez njih ova titula ne bi mala ovakav sjaj“- dodao je Jančić.

Državno prvenstvo sledi u maju mesecu.

Za Proleter su nastupali: Zečić-kapiten, Jelisić, Tričković, Štrbac, Stankov, Banč, Funduk, Šesto, Tančić, Markov, Šamanc, Stoiljkovski, Rakić i Đakovački.