U Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 2. septembra 2022. godine, sa početkom u 20 časova biće održan koncert violiniste Ljubomira Mihailovića. Na programu će se naći dela baroknog kopozitora Johana Sebastijana Baha.

 

Ulaz je besplatan, a koncert organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin.

Ljubomir Mihailović (1962) diplomirao je u klasi profesora Rajka Dojčinovića na FMU. Magistarske studije je završio na Akademiji umetnosti u Novome Sadu u klasi profesora Dejana Mihailovića. Usavršavao se i u klasi profesora Igora Ozima na „Hochschule für Music“ u Kelnu.

 

Koncertnu karijeru započinje sa osam godina kada je održao prvi solistički koncert. Dobio je više prvih nagrada na takmičenjima u zemlјi. Na međunarodnom konkursu „Jaroslav Kocijan” u Čehoslovačkoj osvojio je drugu nagradu. Održao je brojne resitale i nastupao kao solista sa brojnim domaćim i stranim simfonijskim orkestrima (Beogradskom filharmonijom, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Vojske Jugoslavije, Orkestrom FMU, Orkestrom RTB, Orkestrom iz Osijeka). Bio je i koncert-majstor Beogradskog kamernog orkestra „Sinfonijeta”.

 

Od 1994. do sada, svirao je, kao solista i koncert-majstor, sa Kelnskim kamernim ansamblom, preko 400 koncerata širom Nemačke, Francuske, Švajcarske i Španije. Nastupao je još i u Grčkoj, Austriji, Peruu, Sovjetskom Savezu, Portugaliji i Izraelu. Kao solista sa kamernim orkestrim „Majstori gudači” pod vođstvom profesora Dejana Mihailovića snimio je kompakt disk „Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija u izdanju MDM iz Kelna. Kao profesor violine, pokazao je zapažen uspeh u radu sa studentima, što potvrđuju brojni javni nastupi i položene audicije za ugledne orkestre u zemlјi i inostranstvu. Značajne su i druge pedagoške aktivnosti Ljubomira Mihailovića, kao majstorski kursevi, članstvo u žirijima na takmičenjima violinista…

Ljubomir Mihailović je zaposlen kao vanredni profesor na FMU u Beogradu.