Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura organizovao je prijem za dvojicu mladih, izuzetno uspešnih sportista iz našeg grada, tenisera Zorana Ludoškog i košarkaša Marka Šarenca.

Talentovani Marko Šarenac od prošle godine je član mlađih selekcija (juniorskog tima) KK Crvena zvezda mts. Visok 207 centimetara i igra na poziciji krila i krilnog centra. Šarenac je, osim dobrim igrama u svom prethodnom klubu i kandidaturom za nacionalni tim, privukao pažnju javnosti i kao jedan od najboljih igrača na novogodišnjem turniru u Barseloni 2020. godine, a na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u turskom Izmiru, bio je član „orlića“ koji su osvojili bronzanu medalju.

– Moram reći da je to bilo i očekivano, vredno smo radili i pripremali se naporno. Zadovoljan sam svojim učešćem jer sam se pokazao u najboljem svetlu i igrao odlično. Sledeće godine očekuje nas svetsko prvenstvo u Mađarskoj, a nastup u reprezentaciji je za mene ponos jer to nije mala stvar, a verujem da svako dete sanja da igra u reprezentaciji, za mene je taj san ostvaren – rekao je Šarenac.

Mladi Zoran Ludoški je šampion Srbije i juniorski reprezentativac koji je osvojio značajna priznanja u našoj zemlji, a nedavno je briljirao na juniorskom ITF turniru J2 kategorije koji je u održan u nemačkom mestu Reningenu.

– Bio je to jedan od najjačih turnira, došli su mnogo jaki igrači i ja sam maksimalno dao sve od sebe i igrao na svom gotovo najboljem nivou – rekao je Ludoški.

Kazao je da je, kada je reč o pripremama, trenirao ovde u Zrenjaninu sa trenerom budući da su pripreme uglavnom zimi i da se tada dobro pripreme fizički i teniski.

– Tokom proleća i leta održavaju se turniri i tada za treninge nema dovoljno vremena. Dobro sam se pripremio, a sada, već u ponedeljak, igram u Pančevu, to je prva kategorija ITF i zatim u Novom Sadu, to su dva najjača turnira kod nas u Srbiji. U planu je da posle toga igram u Egiptu. Nakon toga, nadam se da ću imati malu pauzu posle koje već slede pripreme za sledeću godinu, a možda odigram još jedan turnir, ukoliko mi bude falilo bodova za bolji rang. Nadam se da ću u ovih pet turnira napraviti dva, a možda i tri dobra rezultata kako bi bio osiguran za sledeću godinu – kazao je Ludoški istakavši da je u planu da igra i seniorske turnire.

Upitan da kaže ko mu je teniski uzor, Ludoški je rekao da je to naravno bio Novak Đoković zbog kog je kao mali i počeo da trenira tenis.

Prijemu je prisustvovala i Vukica Đapić Atanasković, koja je navela da su uspesi ovih mladih sportista još jedan od dokaza da je Zrenjanin grad sporta.

– Prošle godine proglašeni smo za Evropski grad sporta, nama je danas pripala čast, a pre svega zadovoljstvo da primimo dvojicu najperspektivnijih zrenjaninskih sportista, žao mi je što danas nije sa nama i Justin Cvetkov, ali on je na zasluženom odmoru.

Momcima želimo mnogo sreće u daljoj sportskoj karijeri i da im se ostvare sve želje – poručila je ona.
Navela je i da su odlični rezultati zrenjaninskih sportista i dokaz da su u našem gradu obezbeđeni odlični uslovi za bavljenje sportom.

– Zrenjanin u poselednjih par godina mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu što je osnova za pravljenje dobrih sportskih rezultata – istakla je Vukica Đapić Atanasković.