Zrenjanin- Jedan od stavova kompanije Gomex je da bude aktivan član lokalnih zajednica u kojima posluje i ovu ideju uspešno realizuje. Zato te pozivamo da nam se pridružiš na 6-om Gomex Zrenjaninskom polumaratonu, koji će biti održan 2. oktobra, da zajedno promovišemo zdrav način života.

Dakle, 2. oktobar je dan kada će se na jednom mestu povezati sport, druženje, podrška, prijateljstvo i muzika, a svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti putem sajta trka.rs

 

Pored polumaratonske trke (21km), na programu će biti i trka zadovoljstva (7km), kao i štafetna (3x7km) i dečija trka. Zrenjaninski polumaraton je trka koja će takmičare provesti kroz sve lepote Zrenjanina. Staza je duga 21.1 km, kružna je i ravna, bez većih uspona. Trči se tri kruga kroz najlepše delove grada – od starta ispred Gradske kuće, preko najpoznatijih zrenjaninskih ulica i naselja. Zahvaljujući odličnoj organizaciji, u proteklih pet godina, popularnost i posećenost ovog sportskog takmičenja je u konstantnom porastu. Prošle godine, Zrenjaninski polumaraton je okupio skoro 800 takmičara, među kojima su najbolji bili Stenli Kipruto i Olivera Jevtić.

 

Stenli Kipruto je atletičar iz Kenije koji je domaćoj javnosti postao poznat kada je svetlost dana ugledala priča da je Oliveri Jevtić i njenom treneru spasao život u ratom zahvaćenoj Keniji.

Olivera Jevtić najbolja je srpska atletičarka svih vremena, koja je ujedno bila i promoter 5. Zrenjaninskog polumaratona. Ona je čak pet puta predstavljala našu zemlju na Olimpijskim igrama i pobednica je mnogih svetskih maratona.

 

Za više informacija zapratite facebook (https://www.facebook.com/zrenjaninskipolumaraton) i instagram stranicu (https://www.instagram.com/maratonzr/).