Petogodišnjicu osnivanja Lajons kluba “Petrovgrad Zrenjanin” članovi sa svojim gostima iz zemlje i inostranstva, žele da obeleže nizom humanitarnih aktivnosti u subotu 24. septembra.

Tim povodom uz pomoć prijatelja: Muške vokalne grupe “Panonika”, Vokalnog kvarteta “Vita Brevis” i “Quantum Gitar Duo” biće upriličen  celovečernji humanitarni koncert u 19 časova u Reformatorskoj crkvi u Zrenjaninu.

Ulaz je slobodan i za ljude dobre volje postoji mogućnost donacije na ulazu kao podrška humanitarnoj akciji.

Svečanom sednicom Lajon Zone Srbije, u 21 čas, u prostorijama restorana “Banatska kuća” u Zrenjaninu, za prijatelje kluba, goste i lajonse iz zemlje i inostranstva organizovaće se humanitarna večera. Prihodi sa humanitarnih manifestacija Lajons kluba “Petrovgrad Zrenjanin”, koncerta i večere ove godine biće namenjeni  na više adresa: Društvu za borbu protiv dijabetesa, udruženju paraplegičara,,Banat“ udruženju slepih i slabovidih, udruženju dece obolele od cerebralne paralize, školi ,,9 maj“

“Muška vokalna grupa Panonika je prošle godine održala svoj prvi godišnji koncert sa željom da koncert postane tradicija. Ove godine poklonićemo publici sasvim nov, šarolik program koji smo marljivo pripremali i uvežbavali. Koncert se održava u saradnji i pod pokroviteljstvom Lajons kluba “Petrovgrad Zrenjanin. U divnom prostoru i akustičnom ambijentu Reformatske crkve publika će zaista moći da uživa u kompozicijama koje smo ove godine izvodili na takmičenjima i horskim festivalima, a neke ćemo izvesti i premijerno na ovom koncertu. Na koncertu će kao gosti nastupiti Vokalni kvartet Vita Brevis i Quantum Guitar Duo. Ono što povezuje sve izvođače, domaćine i goste, je prijateljstvo zbog kojeg smo se okupili i velika ljubav, posvećenost i strast koju osećamo prema muzici kao i želja da podržimo humanitarnu akciju. Sigurna sam da ćemo i publika i mi izvođači uživati i sa koncerta izaći oplemenjeni jednim lepim muzičkim doživljajem i osećanjem zadovoljstva”. izjavila je Zorica Kozlovački dirigent Muške vokalne grupe “Panonika”.