Čini nam se da pojedini vlasnici kućnih ljubimaca, ne shvataju ozbiljnost situacije i da veliki broj neželjenih, odbačenih i napuštenih mačića i kučića, čiji vlasnici ne žele da preuzmu odgovornost za njihovo potomstvo, odrastanje, razvoj, veterinarsku zaštitu i negu, neretko završe pored kontejnera, u atarima njiva, pored puta, u žbunju, u obližnjem parku i na drugim mestima. Posebno je surovo napuštanje mladunaca, pojava poznata kao bacanje mačića i štenaca, a čega je sve više u zadnje vreme. Svaka napuštena životinja ima pravo na hranu, vodu, smeštaj, život bez straha i stresa-ističu u saopštenju JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

 

 

Podsećamo, JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, u okviru kog radi Privremeno prihvatilište za napuštene pse i mačke, posluje u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i na neškodljiv i human način uklanja napuštene pse i mačke sa ulica.

Građani koji nisu u mogućnosti da brinu o svom tek rođenom ili odraslom  ljubimcu, mogu se obratiti našoj zoohigijenskoj službi, koja će preuzeti brigu o njima.

 

Ove drage životinje,  koje su sterilisane i vakcinisane, čekaju svoje trajne domove i porodice koje će ih voleti. Udomljavanje je besplatno i obavlja se svaki dan, sem nedeljom, u periodu od 10-14h, a Vaše je samo da odaberete psa ili mačku koje želite da udomite.

 

Za sve infomacije, možete pozvati kontakt telefon 064/811-68-78. Radno vreme je radnim danima od 7 do 22h, a u dane vikenda od 8-16h.