Fotografija sa prošlogodišnjeg uručenja ugovora za ekonomsko osnaživanje žena

 

Grad Zrenjanin ove godine izdvojio još više sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grad.
Iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno je pet miliona dinara koji će, kroz Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva na teritoriji grada Zrenjanina u 2022. godini, biti dodeljene ženama preduzetnicama sa teritorije našeg grada.

 

 

Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu, kada je za osnaživanje žena preduzetnica Grad izdvojio dva miliona dinara i kada su sredstva bila namenjena isključivo za subvencionisanje troškova za nabavku mašina – opreme, sada će sredstva moći da se koriste i za nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog – proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog – proizvodnog prostora.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura će u narednom periodu, u skladu sa odlukom Gradskog veća, raspisati javni poziv, formirati Komisiju za realizaciju Programa i doneti, na predlog Komisije, konačnu rang listu.

Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250.000 dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine.

 

Govoreći o tom programu, gradonačelnik Salapura je istakao da je, kao što je poznato, Grad Zrenjanin prepoznao važnost podrške ženama, posebno onim u ruralnim sredinama.
– Prošle godine na osnovu konkursa koji smo raspisali dvanaest naših preduzetnica dobilo je sredstva, a na osnovu pozitivnih rezultata i svesni potencijala žena preduzetnica iz našeg okruženja odlučeno je da se iznos sredstava za tu namenu značajno uveća kako bi još veći broj žena dobilo sredstva i poboljšalo kvalitet života svojih porodica – rekao je gradonačelnik ukazujući da osnaživanje žena na ovakav način doprinosi i boljem privrednom ambijentu u našem gradu.