U Zrenjaninu je danas svečano otvorena fiskulturna sala OŠ „Dositej Obradović“ koju je renovirala kompanija „Sport Vision“ u okviru društveno odgovornog projekta „Vizija zdrave budućnosti“ po preporuci Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Učenici ove škole od danas će imati priliku da časove fizičkog vaspitanja provode u novoj, renoviranoj i u potpunosti okrečenoj fiskulturnoj sali u kojoj je, pored novog parketa, konstruisan nov zid sa dodatnim osvetljenjem.

Ovaj projekat pokrenut je sa idejom da se omogući sigurno i neometano sprovođenje fizičkih aktivnosti u osnovnim školama i mladima u razvoju obezbedi kvalitetna i opremljena sala za fiskulturu, u kojoj će razviti svoje veštine i provesti najlepše školske dane. Kompanija Sport Vision uvidela je sve učestaliji problem neadekvatno opremljenih i zastarelih fiskulturnih sala u osnovnim školama širom Srbije, što je ujedno bila i glavna motivacija za sprovođenje ovog projekta

 

Svečanom otvaranju fiskulturne sale prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, rukovodilac Školske uprave za Banat Snežana Vlačić Oluški,  direktorka osnovne škole „Dositej Obradović“ Biljana Manić, direktorka marketinga kompanije „Sport Vision“ Anja Dmitrović, kao i nastavnici, učitelji i učenici ove zrenjaninske škole.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura se zahvalio kompaniji na vrednoj donaciji i istakao važnost ulaganja u fiskulturne sale.

„Školski sport zauzima posebno mesto u našoj bogatoj i brojnoj sportskoj porodici, naročito u Zrenjaninu, jedinom gradu u Srbiji koji je poneo titulu „Evropskog grada sporta“ i člana Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta. Važno nam je da fiskulturne sale budu adekvatno opremljene i bezbedne jer deca upravo u njima uče prve sportske korake. Sigurno će u ovim salama stasati i neki budući asovi našeg grada, ali pre svega je bitna masovnost i svest o značaju bavljenja sportom“, istakao je na svečanom otvaranju gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

„Danas smo svedoci društveno odgovornog poslovanja kompanije, čije je ime Sport Vision više nego prepoznatljivo u Srbiji. U ovu prekrasnu, restauriranu salu uloženo je mnogo truda i sredstava, ali pre svega brige za zdravlje naše dece i  mladih i potrebe da ima se obezbede zdraviji, bezbedniji i lepši uslovi za bavljenje sportom“, istakla je Snežana Oluški Vlačić, rukovodilac Školske uprave.

Anja Dmitrović, direktor marketinga kompanije „Sport Vision“ istakla je važnost projekta za ovu društveno odgovornu kompaniju prema potrebama lokalnih zajednica.

„Veoma smo ponosni na šest obnovljenih sala koje danas koristi više od 5.000 učenika u osnovnim školama u Beogradu, Šapcu, Valjevu, Kragujevcu, Vranju i od danas, u Zrenjaninu. Pomagali smo i pomažemo i dalje ugroženoj populaciji stanovništa i neprestano podržavamo i afirmišemo mlade ljude da se bave sportom, podržavamo talente i različite sportske manifestacije. Kao moderna, fleksibilna i stabilna kompanija koja je na tržištu već 20 godina, imamo odgovornost i obavezu da nastavimo da radimo i da pomažemo i dalje, istakla je Anja Dmitrović, direktor marketinga kompanije „Sport Vision“ i istakla da će društveno odgovornim akcijama kompanija Sport Vision nastaviti da motiviše i ostale korporacije, razvija osećaj zajedništva i podiže svest o važnosti ovakvih projekata i u budućnosti.

 

Biljana Manić, direktorka OŠ „Dositej Obradović“ zahvalila se kompaniji Sport Vision na donaciji i istakla je da je ovaj dan značajan za školu i za kvalitetnije izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i bavljenje dece sportom.

„Godinama sanjamo i realizujemo snove kroz koje unapređujemo uslove rada za naše učenike i nastavnike, opremajući kabinete i učionice čineći ih udobnim i podsticajnim prostorom za sve. Danas smo dosanjali još jedan san i zahvalila bih u ime svih nas iz OŠ „Dositej Obradović“ kompaniji „Sport Vision“, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji su pomogli realizaciju tog sna“, dodala je  Biljana Manić.

 

 

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Informisanje mladih i značaj sporta u Zrenjaninu“.