Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura primio je danas Zaru Zamurović, učenicu IV razreda osnovne škole “Đura Jakšić“ u Zrenjaninu, povodom odlaska na svetsko finale HIPPO olimpijade iz engleskog jezika, koja sutra počinje u glavnom gradu Italije, Rimu. Na prijem je stigla u pratnji oca, s obzirom da je njena mentorka, prof. Dunja Antonić, već otputovala na takmičenje, a prijemu je prisustvovao i član Gradskog veća Slaviša Vlačić.


Zara je polaznica škole engleskog jezika ILS Provida Futuri iz našeg grada, a plasman na svetsko finale, među 35 najuspešnijih, obezbedila je u konkurenciji 12.530 učenika širom sveta. HIPPO English without Borders je najveće međunarodno takmičenje iz engleskog jezika, kao nematernjeg jezika, za uzrast učenika od drugog do četvrtog razreda osnovne škole.


Gradonačelnik je čestitao Zari na velikom uspehu, istakao dugu i uspešnu tradiciju škole ILS Provida Futuri i poželeo joj uspeh i na finalnom takmičenju, sa željom da u što lepšem svetlu predstai svoju školu, grad Zrenjanin i Republiku Srbiju. Rekao je i da je već i sam plasman na svetsko finale izuzetan rezultat i dokaz da ova sredina obiluje talentima u različitim oblastima, ali i da postoje dobre mogućnosti da se ti talenti dokažu i potvrde, baš kao u Zarinom slučaju.