Zrenjanin- Manifestacija  “Evropsko selo” u kojoj su učestovali učenici osnovnih škola predstavljajući na svojim štandovima države članice Evropske unije, njihove kulture, običaje i tradiciju održana je danas na Trgu slobode u Zrenjaninu.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Sapaura ovim povodom je u Gradskoj kući ugostio više značajnih diplomata i predstavnika ambasada članica EU.

 

Manifestaciju “Evropsko selo” svečano je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, a gosti manifestacije bili su predstavnici Ambasada zemalja EU, EU Delegacije, Ministarstava i Pokrajinskog sekretarijata.

Manifestacija je održana u okviru obeležavanja Dana Evrope, a okupila je dvadeset osam škola sa teritorije grada Zrenjanina koje su predstavile isto toliko zemalja, članica Evropske unije, promovišući različitost njihovih naroda i kultura, uz bolje upoznavanje tih zemalja i njihovih specifičnosti.

Osnovna škola ” Mladost ” iz Tomševca pokrenula je ovaj projekat 2012. godine, nakon čega su joj se vrlo brzo pridružile i druge škole, prepoznajući njegov značaj, kreativni potencijal i edukativni značaj.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Informisanje mladih i značaj sporta u Zrenjaninu“.