Foto:arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 5 saobraćajnih nezgda, od toga, 5 saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima. 

U ovim saobraćajnim nezgodama 7 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 298.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-2, nedržanje potrebnog odstojanja vozila-3.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 27 učesnika u saobraćaju i izdato je 209 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, od toga 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, i 4 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 14 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 3 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja su isključena 2 vozila od toga 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.