Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se se 5 saobraćajnih nezgda, od toga sa povređenim osobama- 3 i 2 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 4 osobe su zadobile lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje se na oko 407.000 dinara.

Budite u toku – skinite aplikaciju ZRklik OVDE

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-3, (u jednoj od navedenih je prateći uticajni faktor vožnja pod dejstvom alkohola), nepropisne radnje vozilom-1i nedržanje vozila uz desnu ivicu kolovoza-1

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 32 učesnika u saobraćaju i izdato je 192 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 29 vozača, od toga 20 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 6 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 20 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržana su 3 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 2 vozača zbog ostalih razloga. Takođe iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.