U Kulturnom centru Zrenjanina će, 11. novembra, sa početkom u 19 sati, biti organizovan dobrotvorni koncert Pavline Radovanović, pod nazivom “Orahovcu od srca iz Petrovgrada”.

Koncert organizuju Udruženje „Petrovgrad“, Organizacija „Svetosavlje“, Udruženje članova i prijatelja Matice srpske i Srpski državotvorni pokret „Svetozar Miletić”. Po želji devojčice Pavline Radovanović, prikupljena sredstava su namenjena za oslikavanje crkve Uspenja Presvete Bogorodice, u Orahovcu, na Kosovu i Metohiji.

Ova crkva izgrađena je 1859. godine, na temeljima starije bogomolje o kojoj postoji pisani trag još u 15. veku. Na njenom ikonostasu je ikona Majke Božje sa Bogomladencem Isusom Hristom, za koju narod veruje da ima čudotvornu i isceliteljsku moć. Pored toga, crkva i plato ispred nje su središte života preostalog malobrojnog srpskog stanovništva, čiji se celokupan život odvija u enklavi koju čini nekoliko ulica oko crkve. Iz tog razloga, dvanaestogodišnja Pavlina je odlučila da dobrotvornim koncertima doprinese očuvanju ovog, za nju i njene sugrađane iz enklave, izuzetno značajnog objekta.
Ulaznica je dobrovoljni prilog posetilaca.