U narednom periodu u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina publiku očekuju tri filmska ostvarenja.

U nedelju, 20. novembra u okviru filmskog matinea prikazuje se dečji animirani film „Fantastika – u potrazi za zlatnim rogovima“. U utorak, 22. novembra prikazuje se filmska drama „Taurus“ koja govori o muzičkoj industriji i mračnoj strani slave, a u četvrtak, 24. novembra za sve ljubitelje muzičkih filmova na programu je dugoočekivani dokumenatrac o životu Dejvida Bouvija, jedne od najpoznatijih zvezda koja je ostavila neizbrisiv trag ne samo u svetu muzike već i u svetu (opšte) pop kulture s kraja 20. i početkom 21. veka.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

FILMSKI MATINE

Film: „Fantastika – u potrazi za zlatnim rogovima“

U okviru filmskog matinea u bioskopu Kulturnog centra u nedelju, 20. novembra u 11 časova prikazuje se dečji animirani film „Fantastika – u potrazi za zlatnim rogovima“ . Film je sinhronizovan na srpski jezik.

 

U čarobnoj šumi u zemlji zvanoj FANTASTIKA, dva medveda Boža i Luka krenuli su u spasonosni pohod da sačuvaju šumu od zloglasne bande lopova koji su se namerili da pronađu i ukradu zlatne rogove. Na tom putu susrešće se sa mnogim čudnim i predivnim stvorenjima…. Ali Vreme ističe! Ko će prvi do zlatnih rogova? Da li će uspeti da spasu svoj animirani svet?!

Trejler: https://youtu.be/g_qIno2Vvso

Film „Taurus“

U bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 22. novembra u 20 časova na programu je filmska drama „Taurus“.

„TAURUS priča priču o problematičnom muzičaru u usponu (Bejker) koji provodi dane i noći u beskonačnom traženju inspiracije da snimi poslednju pesmu. Njegova asistentkinja koja mu je kao sestra (Medi Hason) želi da ga spasi, njegovi saradnici (Skut Maneri, Lil Mič i Lil Tidžej) žele da ga vide u studiju, dok ga njegov diler (Rubi Rouz) i bivša (Megan Foks) guraju sve dublje u ponor. Fiktivno delo koje istražuje mračnu stranu slave, zavisnosti, umetnički proces i muzičku industriju, a uz to, ovo je spiritualna, autentična i nadrealna priča upozorenja – ona koja je i univerzalna i jedinstvena u svom vremenu.“

Film «Moonage Daydream»

U četvrtak, 24. novembra u bioskopu Kulturnog centra u 20 časova zakazana je projekcija dokumentarnog filma „Moonage Daydream“. Reč je o objedinjenim arhivskim snimcima o životu Dejvida Bouvija „ sklopljenih“ veštom režiserskom idejom Breta Morgena (Brett Morgen).

 

Smatran jednim od najvećih umetnika našeg vremena, Dejvid Bouvi je ostavio značajan trag u kulturi preko 50 godina. MOONAGE DAYDREAM je prvi film koji je podržalo David Bowie Estate, koje je Morgenu omogućilo pristup njihovoj kolekciji bez presedana. Ispričan kroz uzvišene, kaleidoskopske slike, lične arhivirane snimke, neviđene performanse, a usidren sopstvenom muzikom i rečima Dejvida Bouvija, MOONAGE DAYDREAM poziva publiku da uroni u jedinstveni „Bouvi“ svet.

Trejler: https://youtu.be/T6y9wk8OkfE

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcija po ceni od 250 dinara.