Konkurs za smeštaj studenata starijih godina u domove Studentskog centra Novi Sad koji je trajao od 16. septembra do 1. novembra je završen. Koliko studenata će se, od njih 2.749 koliko ih je konkurisalo, useliti 15. novembra, biće poznato nakon isteka roka za žalbe, odnosno 9. novembra. Tada će biti utvrđena i konačna rang lista, pa će biti poznato i koliko budućih visokoškolaca će se useliti u domove u Zrenjaninu, Somboru i Novom Sadu.

Budite u toku – skinite aplikaciju ZRklik OVDE

– Studentski centar Novi Sad godinama investira značajna sredstva u unapređenje uslova za ishranu i boravak studenata. Prošle i ove godine investirali smo preko 50 miliona dinara. Rekonstruisali smo Veliku menzu, otvorili novi studentski restoran u prizemlju Spensa za 500 obrka. Potpuno smo sredili enterijer u domu „Feješ Klara“, a u domu „23. oktobar“, rekonstruisaćemo hidrantsku mrežu. Prošle godine su u domovima „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“ zamenjena vrata na sobama i uređene terase. U svim sobama u domu „Nikola Tesla“ ugrađene su nove tuš kabine, a na „Sajmištu“ je rekonstruisan krov. U saradnji s gradskim i pokrajinskim službama razgovaramo o obezbeđivanju adekvatne lokacije za izgradnju još jednog studentskog doma, u kom bi bio obezbeđen smeštaj za više stotina studenata – kaže Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad.

Na konkursima su se bodovali uspeh, prihod, prosečna ocena ESPB (Evropski sistem prenosa i akumulacije bodova), godina studija, godine studiranja i korektivni faktor.

Kako se ukupno raspodeljuje 3.004 slobodnih mesta (2.653 u Novom Sadu, 208 u Studentskom domu u Zrenjaninu, odnosno 143 mesta u Somboru ), pri čemu je 397 brucoša već useljeno, studentima ostalih godina, biće na raspolaganju ukupno 2.607 mesta.

Deset odsto smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa. U domovima u Novom Sadu je iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, odnosno za međunarodnu razmenu je rezervisano 40, dok će 20 mesta biti ekonomska.