Zrenjanin- Na Trgu slobode sinoć je pred velikim brojem posetilaca u okviru 33. „Dana piva“ održan koncert Zrenjaninske filharmonije i Novosadskog Big benda. Specijalni gost na sinoćnom koncertu bio je Bela Mavrak, tenor svetskog renomea.

Zrenjaninskom filharmonijom i Novosadskim Big bendom u kojem je učestvovalo preko 60 članova dirigovao je Fedor Vrtačnik,  uz soliste Danku Adamov, Mirnu Radulović, Zorana Šandorova i specijalnog gosta, Belu Mavraka. Sinoćni koncert  je uživo emitovan na drugom program Radio-televizije Srbije i prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

 

Neki od aranžmana koje je Zrenjaninska publika imala priliku da čuje bili su izvedeni prvi put u svetu, izvodila se disko muzika osamdesetih, kao i velik broj evergrin hitova, a grad Zrenjanin je imao tu čast da po četvrti put bude domaćin.

  

 

Izuzetna nam je čast što možemo da sviramo sa svetskim tenorom, a Zrenjanincem, i retki su takvi ljudi, kao što je on, koji uvek dolaze u svoj grad, bez ikakvih uslova, honorara, samo je bitno da bude dobra atmosfera i dobra energija – istakao je pred sinoćni koncert Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije.