Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac posetio je danas zimski punkt zrenjaninskog preduzeća “Eko gradnja”, kako bi se uverio u spremnost ljudstva i mehanizacije tog preduzeća za održavanje lokalnih puteva na teritoriji grada u predstojećoj sezoni.

 

Nakon obilaska i razgovora sa predstavnicima tog preduzeća Santovac je rekao da „Eko gradnja“ već duži niz godina vrši održavanje lokalnih puteva.
– Osim lokalnih puteva, ovo preduzeće održava i 200 kilometara magistralnih puteva koji su u nadležnosti „Puteva Srbije“, a naše JKP „Čistoća i zelenilo“ je takođe u programu zimskog održavanja trotoara na teritoriji grada. Obezbeđeno je po 100 kilograma soli za sve mesne zajednice i ustanove koje mogu preuzeti u „Čistoći i zelenilu“ – kazao je on.

 

Santovac je naveo i da posebno raduje nova mehanizacija u „Eko gradnji“ koja će takođe biti na putevima ukoliko to bude neophodno.
– Nova oprema i nova mehanizacija, osim što će značiti za bolju situaciju na putevima tokom zimskih meseci, pokazatelj je i razvoja privrede na teritoriji našeg grada – dodao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Budite u toku – skinite aplikaciju ZRklik OVDE

Siniša Kukin, rukovodilac zimske službe “Eko gradnje” takođe je naveo da to preduzeće duži niz godina obavlja poslove zimskog održavanja puteva na teritoriji grada Zrenjanina.
– Kao što se to ovde može i videti, u međuvremenu je nabavljena nova mehanizacija i oprema tako da po programu zimske službe „Eko gradnja“ ima i više nego što je dovoljno mehanizacije i mašina za održavanje puteva. Posedujemo dovoljno kamiona i mašina i za slučaj vanredne situacije i nepredviđenih količina padavina da odmah reagujemo kako ne bi dolazilo do kolapsa u saobraćaju – naglasio je Kukin.

 

“Eko gradnja” već desetu sezonu održava u zimskom periodu lokalne puteve prvog i drugog prioriteta na teritoriji našeg grada, u ukupnoj dužini od preko 400 kilometara.

Izvor:zrenjanin.rs