Sport- Po 29. put za redom, Olimpijski komitet Srbije proglasio je dobitnike prestižnih priznanja za 2022. godinu na svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Titulu najuspešnijih sportista za 2022. godinu poneli su atletičarka Ivana Vuleta i rvač Zurabi Datunašvili.

Foto: Olimpijski Komitet Srbije

Titulu najuspešnije sportiskinje Srbije za 2022. godinu po treći put osvojila je naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta. Ivana je ove godine po drugi put postala šampionka sveta u dvorani na takmičenju koje je održano u Beogradu. Isti rezultat ponovila je na Evropskom prvenstvu u Minhenu, osvojivši najsjajnije odličje. Trofej Ivani Vuleti dodelio je ministar sporta, gospodin Zoran Gajić. „Uvek je prelepo biti u društvu najboljih sportista koje naša zemlja ima. Ova godina sa početkom i odbranom titule svetske prvakinje u martu u Beogradu je bio apsolutno prelep početak i povratak na ono moje staro. Sa ovime zaključujem godinu, i želim da se ovog puta zahvalim i pohvalim rad prvenstveno Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva sporta, svih klubova, svih saveza, na način na koji se radi, jer definitivno da ovo pokazuje da ovakva vrsta sistema funkcioniše i da donosi rezultate“, izjavila je naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta.

Foto: Olimpijski Komitet Srbije

Titulu najuspešnijeg sportiste Srbije za 2022. godinu poneo je rvač Zurabi Datunašvili. Zurabi je u godini za nama postao svetski šampion u grčko-rimskom stilu rvanja. Prestižno priznanje Zurabiju Datunašviliju uručio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković. „Ovo je veliki dan za mene, najbolji u mom životu, ja sam mnogo srećan. Hoću da se zahvalim svima na podršci. Biti najbolji sportista u zemlji šampiona kao što su Novak Đoković, vaterpolisti, košarkaši, za mene je velika čast. Volim Srbiju, volim Beograd, to je moja druga kuća. Boriću se još jače za Srbiju u budućnosti!“, istakao je najuspešniji sportista Srbije u 2022. godini, rvač Zurabi Datunašvili.

Izvor i foto: oks.org.rs