Finalisti Dušan Baždar i Ognjen Milić

Sport-Proteklog vikenda na teniskim terenima Đukić u Beogradu  održano je prvenstvo Srbije za tenisere do 16 godina na kom je naš zrenjaninac Dušan Baždar osvojio  drugo mesto i izborio mesto u reprezentaciji. Dušan će već  početkom 2023. godine imati čast da brani boje Srbije na ekipnom prvenstvu Evrope koje će se održati u Italiji.

Dušan sa trenerima- Vlada Ilić (levo) i Vladimir Brnić

Baždar  na najnovijoj rang listi zauzima 2. mesto i to je  rezultat kojim se može pohvaliti nekolicina.  Mesto u reprezentaciji zaslužio je  igranjem finala državnog turnira.

Petar Đukić uručio je pehar Dušanu Baždaru.

Prošle godine  fudbalska Akademija „Bambi“ u saradnji sa teniskim trenerom Vladimirom Brnićem oživljava tenis u ovom sportskom objektu, a ciljevi su odmah u startu bili razvoj mladih igrača. Pored tenis škole i polaznika starijih uzrasta pažnju svojom harizmom i atraktivnim tenisom privukao je Dušan Baždar, svakodnevnim treninzima pravdao je svoj juniorski rang, pa je njegova pozicija 20. igrača Srbije do 16 godina tada  bila  zavidna.

Na početku saradnje : trener Brnić i Dušan Baždar

„Početkom 2022. godine ambicije nisu bile na istom mestu, videlo se da je uspon blizu mada mu se nismo nadali toliko brzo. Nakon letnjeg perioda turnira, gde su rezultati bili na nivou očekivanog, došao je period nepobedivosti.
Polufinale 1. kategorije turnira u Nišu pa zatim osvojen Open Beograda, zatim titula na tepihu u Subotici (takođe turnir iz kategorije 1.) bili su znaci da se  Dušan neće na tome zaustaviti.
Teniski klub „Djukić“ bio je domaćin pomenutog izbornog turnira, mada njegovo pravo ime prvenstvo države kaže kolika mu je važnost i značaj.
Dušan je turnir zahvaljujući seriji uspeha započeo kao 6. nosilac i kandidat za solidan rezultat.
Ređale su se pobede, mlađi Skorić je uspeo da stigne do seta, ali ne i do pobede. Sjajna igra Mirkovića, poznat po veliko zalaganju i odličnim rezultatima, ali bio je poražen u osmini finala.
Zatim Matović kandidat za titulu pa u polufinalu Poštić momak koji je imao meč u rukama pri vođstvu 6-1 3-1 i 15-40. Nije bilo dovoljno Dušan preokreće i ulazi u veliko finale.
Skor do tog meča bio je sjajnih 11-1 odnos pobeda i poraza u 3 meseca“ – ističe trener Vladimir Brnić.

„Titula nije došla, ali je sjaj drugog mesta i drugog igrača Srbije na novoj rang listi dokaz da je mladi zrenjaninac Dušan  Baždar u teniskom vrhu.
Početak 2023. godine  obeležice učešćem na ekipno prvenstvu Evorpe u Italiji braneći boje Srbije. Nadamo se novim uspesima“- dodao je Brnić.