Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora biće održan u petak, 23. decembra 2022. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ulaz je besplatan.

 

Zrenjaninski kamerni hor je 2018. godine osnovala master teoretičarka umetnosti i dirigentkinja Andrea Poša, sa ciljem očuvanja i popularizovanja duge gradske tradicije horskog pevanja. Njen entuzijazam nadograđuje velika posvećenost pevača različitih profesija i interesovanja, što doprinosi lepoti i kreativnosti hora. Na repertoaru se nalaze kompozicije modernog stvaralaštva, aranžmani koje pišu članovi hora, kao i studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu.

 

Hor je dosad imao priliku da nastupi na horskom festivalu „Slobodan Bursać”, festivalu „Novi prostori”, humanitarnom koncertu „Nebojši za klarinet”, u predstavi smederevskog pozorišta PATOS „Inner Lights/Unutrašnja svetla”. U saradnji sa kreativnim centrom CEKOM gostovali su u predstavi „Indigo”, ali i na mnogim drugim svečanim događajima i manifestacijama. Publika Narodnog muzeja Zrenjanin imala je priliku da ih posluša i u ovogodišnjoj Noći muzeja.