Sednica Gradskog veća održana je danas u Baroknoj Sali Gradske kuće, a jedna od najvažnijih tačaka bila je Utvrđivanje Predloga Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2023. godinu, o kojoj je izvestila Euđenija Besu.

Tokom sednice usvojen je i Predlog Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina, a izvestilac Jelena Dragić ukazala je da se, između ostalog, uvodi još jedna kategorija, a to su svi učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina.
Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Predlog Odluke o izmenama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i predloge odluka o programima poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu.

 

Naveo je i da je danas usvojenim tačkama promenjen program koji se tiče otuđenja gradskog građevinskog zemljišta jer se javio investitor koji želi da investira u našoj industrijskoj zoni.
– U pitanju je parcela od dvanaest hektara i sada polako finalizujemo te pregovore, a javnost će o tome biti obaveštena u narednom periodu, kada budemo finalizovali dogovor. Kada su u pitanju naša javna preduzeća istakao bih da smo izdvojili sredstva zahvaljujući kojima će naše javno preduzeće „Pijace i parkinzi“ dobiti novo „pauk vozilo“, a nastojimo i da osavremenjavamo naše Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ koje će dobiti još jedno specijalno vozilo za pročišćavanje kanalizacije i mislimo da će to podići kvalitet usluga naših javnih preduzeća – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Izvor:zrenjanin.rs