Zrenjanin- Organizacija “Svetosavlje” danas je u Baroknoj sali Gradske kuće svečano dodelila stipendije učenicima i studentima za školsku 2022/2023 godinu sa teritorije Grada Zrenjanina i opštine Žitište.

Svetosavska stipendija je namenjena odličnim đacima i studentima iz višedetnih porodica.

Stipendije je uručio predsednik Organizacije “Svetosavlje” Dragan Vidaković koji je sve prisutne podsetio da je “Svetosavlje” 2011. godine oformilo fond, s ciljem da pomogne deci iz višečlanih porodica, koja su slabijih materijalnih mogućnosti, pre svega, u njihovom školovanju, ali i da promoviše tradicionalne vrednosti našeg društva.

Ovogodišnji fond za stipendiranje Svetosavske stipendije iznosi ukupno 1.300.000,00 dinara, a iznos pojedinačnih godišnjih stipendija je 100.000 dinara za studente i 50.000 dinara za đake. I u ovoj školskoj godini Svetosavske stipendije će se isplaćivati stipendistima u 10 jednakih mesečnih rata. Na taj način je omogućeno da ove godine bude stipendirano ukupno 21 đaka i studenta“, rekao je predsednik Organizacije “Svetosavlje” Dragan Vidaković.

Svečanoj dodeli prisustvovao je  gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, kao i članovi Upravnog odbora “Svetosavlja”.

 

Salapura zahvalio se organizaciji “Svetosavlje” na dugogodišnjem humanitarnom radu i visokom stepenu društvene odgovornosti.

 

Uručene  su i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su  dali značajan doprinos  za organizaciju  Svetosavlje, kako bi ono ostvarilo svoju misiju.

Ove godine zahvalnicu je dobio Kulturni centar Zrenjanina.

POGLEDAJTE DOBITNIKE SVETOSAVSKE STIPENDIJE ZA ŠKOLSKU 2022/2023 GODINU: