Novu godinu uglavnom vežemo za neke promene ili retrospektivu. Ovom prilikom smo o tome razgovarali sa psihoterapeutkinjom Tanjom Todorović.

„Nova godina je za mnoge period kad se preispituju, svode račune, planiraju, kaju se ili postavljaju sebi neke ciljeve. Sva osećanja za vreme praznika kao da dobiju na volumenu. Ako je neko usamljen – biće usamljeniji, ako je neko srećan – srećniji, ako je neko zadovoljan – zadovoljniji, ako je zaljubljen – zaljubljeniji. Sve zavisi od predstava koje ljudi imaju o tome kakvim načinom provođenja vremena za praznike bi bili zadovoljni, pa ako to nisu u stanju da ih ispune, mogu biti loše raspoloženi“, rekla je Tanja Todorović psihoterapeut i defektolog.

„Budimo ono što jesmo za novogodišnje praznike i dopustimo da budemo u sopstvenoj ličnosti, identitetu i sopstvenom putu. Nikome ne bi bilo bolje u našoj koži, sem nama samima. Dakle, analizirajmo svoje razmišljanje iz više perspektiva. Razmislimo kako možemo da budemo promena koju želimo da vidimo. Praznike činimo mi sa našim najbližima gde god da se nalazimo. Onako svoji i prirodni, autentični“, istakla je rekla je Tanja Todorović.

„Psihoterapijska podrška je bitan alat u svemu tome. Ona nam pruža brojne benefite kako bismo unapredili svoj kvalitet života. Potražiti savet stručnjaka je znak jačine. Benefiti psihoterapije su brojni. Psihoterapija nije namenjena samo ljudima sa  psihičkim tegobama ili onima koji trenutno ne uspevaju da se samostalno izbore sa životnim izazovima. Ona je pre svega način da bolje upoznate sebe, unapredite zdravlje i svakodnevni život, kao i odnose sa drugima“, zaključila je Todorović.

 

DECA, ADOLESCENTI, ODRASLI, PORODICE I PAROVI MOGU PRONAĆI OSLONAC U PSIHOTERAPIJI I PODRŠKU KA UNAPREĐENJU KVALITETA ŽIVOTA

 

KOJE SU TO TEME ZA KOJE SU SE SUGRAĐANI NAJČEŠĆE OBRAĆALI PSIHOTERAPEUTU

DECA su se uglavnom obraćala za problem koji  se odnosi na školske probleme (adaptacija, trema, učenje…) narušeni odnosi između roditelja i deteta (neposlušnost, rizična ponašanja, u procesu razvoda…), narušenih odnosa sa braćom i sestrama, teškoće sa psihosomatskim tegobama, funkcionisanje u grupi vršnjaka, ili kod trauma.

 

MLADI I ADOLESCENTI SU PREPOZNALI DA IM PSIHOTERAPIJA POMAŽE U SLEDEĆIM SITUACIJAMA

Kad su mladi i adolescenti u pitanju, najčešće im psihoterapija pomaže kod problema identiteta, samopouzdanja, krize odrastanja, strahova, profesionalne orjentacije, teškoće u seksulanoj identifikaciji, takođe kad narušenih odnosa između adolescenata i roditelja. Neretko je i depresivno stanje, suicidalnost ali i bolesti zavisnosti.

 

ODRASLI SE ODLUČUJU NA PSIHOTERAPIJU U VELIKOM BROJU DA BI POSPEŠILI KVALITET ŽIVOTA

U vremenu tehnologije, brzog načina života i stresa psihoterapija je sve traženija. Odrasli su benefite psihoterapije pronašli kod svakodnevnih životnih problema, stresa, razvoja karijere i međuljudskih odnosa. Strahovi, anksioznost, depresija, bračne ili partnerski  problemi, sindrom sagorevanja na poslu, teškoće sa psihosomatskim tegobama, traume ili gubitak bliskih osoba su takođe teme zbog kojih odrasli dolaze na psihoterapiju.

 

PORODICE I PAROVI TRAŽE PSIHOTERAPIJSKU PODRŠKU DA BI GRADILI KVALITETNIJE ODNOSE

Parovima i porodicama psihoterapija pomaže kod nezadovoljstva porodičnim ili bračnim životom, najčešće je u pitanju komunikacija i razmena emocija. Ali i prevare kao i porodični i partnerski konflikti.

 

Za roditeljstvo ne postoji uputstvo, greške su neminovne, koje se modifikuju kroz psihoterapijski rad.

 

Takođe dolaskom novih članova porodice, menja se porodični kontekst i često je potrebno raditi na relaciji između supružnika ali i postporođajnoj depresiji.

 

Ono što nam još psihoterapeutkinja Tanja Todorović poručuje je da je u redu da osećamo sve emocije i da je važno da osluškujemo sebe. Emocije su naš kompas.

Više o Todorović centru moćete pronaći na sajtu www.psihoterapijazrenjanin.rs ili Facebook stranici i Instagram stranici

Detaljnije o uslugama i cenama koje nudi „Todorović centar“ pogledajte OVDE.

RADNO VREME

Ponedeljak- petak od 8 do 21 časova

Subota 8-17 časova

Nedelja 9-12 časova

ADRESA

Žitni trg 12/2

23000 Zrenjanin

BROJ TELEFONA ZA ZAKAZIVANJE:

062/1631448

E MAIL

todorovic.centar@gmail.com