Foto: arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode sa povređenim osobama.

U ovim saobraćajnim nezgodama 3 osobe su zadobile lake telesne povrede.
Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 320.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-2 i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola-1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 31 učesnika u saobraćaju i izdato je 157 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 32 vozača, od toga 21 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 8 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 21 vozač koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 8 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.