Ciklus animiranih filmova i matine u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina.

U Kulturnom centru Zrenjanina u toku je Francuski filmski karavan u okviru kojeg se prikazuje ciklus animiranih filmova pod nazivom „Dani zanimacije“. U četvrtak, 12. januara emituje se film „Veliki zli lisac“ a u četvrtak, 19. januara dečji animirani film „Kalamiti“. Projekcije počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan. „Dani zanimacije“ organizuju se u saradnji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra.

U okviru filmskog matinea u nedelju, 15. januara u Kulturnom centru prikazuje se dečji animirani film „Najbolji rođendan ikad“ koji je sinhronizovan na srpski jezik. Početak projekcije je u 11 časova a karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

 

 

12. januar – 20 časova – Velika sala KCZR

Film: „Veliki zli lisac“ (2017, 80′)

Režija: Benžamen Rener i Patrik Imber

 

«Oni koji misle da je selo mirno i bezbrižno mesto se varaju. Tamo ima veoma nestašnih životinja: lisac koji se pravi da je kokoška a zec roda, dok patka želi da bude Deda Mraz. Ukoliko ste se tamo namerili da idete na odmor, slobodno produžite…»

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=ds_w9o2I8Yw

 

– 15. januar – 11 časova – Velika sala KCZR

Dečji animirani film „Najbolji rođendan ikad“

 

„Od prethodnog Čarlijevog rođendana prošlo je čak godinu dana! On se unapred radovao velikoj zabavi, ali iznenada niko nema vremena za slavlje, jer mu se na njegov divan dan mlađa sestra razbolela. Iz protesta, Čarli odlučuje da krišom od svih pobegne kod bake, ali baka živi čak na drugom kraju šume.“

Trejler: https://youtu.be/R4c3ZmKj5uo

 

19. januar – 20 časova – Velika sala KCZR

Film: „Kalamiti“ (2020, 82′)

Režija: Remi Šaje

 

„Godina 1863. u Sjedinjenim Američkim Državama. Otac Marte Džejn strada u konvoju kojim su se uputili na Daleki zapad u nadi za boljim životom. Ona je prinuđena da upravlja zaprežnim kolima i brine o konjima. Nije joj lako, ali joj nova situacija pruža do tada nepoznati osećaj slobode. Da bi joj bilo lakše, počela je da nosi pantalone kako bi joj bilo udobnije da jaše, što je vođa konvoja, Abraham, smatrao veoma drskim. Optužena za krađu, Marta je primorana da pobegne. Kreće u istragu kako bi dokazala svoju nevinost i tokom procesa otkriva jedan potpuno novi svet i gradi svoju ličnost.“

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=09SocIoqbAc

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE