ZRENJANIN-  Praznik Bogojavljenja Gospodnjeg  svečano  je proslavljen u Zrenjaninu, nakon Svete Liturgije koja je služena u Hramu Svetog Arhangela Mihajla (Ruska crkva), litija je krenula ulicama do jezera, a tačno u podne  održano je četrnaesto plivanje za Časni krst.

 

Ove godine učestvovao je  61 plivač,  među njima i dve dame, a prva do Časnog  krsta doplivala je dvadesetjednogodinja Tatjana Rešković, student medicine. Pored plivača iz Zrenjanina učesnici su bili i iz Ečke, Tomaševca, Lazareva, Žablja, Čuruga, Đurđeva, Lukićeva, Banatskog Karađorđeva, Novog Sada, Botoša, Banatskog Despotovca, Araca, Mošorina, Farkaždina, Kumana i Titela.

 

POGLEDAJTE VIDEO SA DANAŠNJEG PLIVANJA ZA ČASNI KRST: OVDE i OVDE.

POGLEDAJTE KOMPLETAN SPISAK UČESNIKA PLIVANjA ZA ČASNI KRST – BOGOJAVLjENjE 2023. GODINE:OVDE

Nakon plivanja u završnici manifestacije u ime organizatora učesnicima su se obratili gradonačelnik Simo Salapura, Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, Veselin Vlaški u ime Srpske pravoslavne crkvene opštine i starešina hrama Svetog Arhangela Mihaila, nosilac Časnog krsta – Tatjana Rešković i Nenad Domjeskov, načelnik Gradske uprave – kum ovogodišnje manifestacije.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

 

 

PLIVANJE ZA ČASNI KRST 2022. GODINE U ZRENJANINU: Tatjana Rešković prva doplivala do Časnog krsta (FOTO)