Sport– FK Radnički Zrenjanin, na stadionu kraj „Skrobare“, počeo je pripreme za predstojeće prvenstvo. Na prvoj prozivci pred nastavak prvenstva u Srpskoj ligi „Vojvodina“  pojavila su se 25 igrača.

Podsetimo, crveno -crni   su polusezonu završili na poslednjem mestu sa osvojenih 9 bodova, sa 2 pobede,  tri nerešene i 10 izgubljenih utakmica. Pored igrača prozivci su prisustvovali sportski direktor Dušan Tanasić,  šef stručnog štaba  Marko Guteša, Aleksandar Tomin pomoćni trener,  trener golmana Goran Gavrilović, kao i nekadašnji trener Predrag Kandić.

Pre samog početka priprema prisutnim igračima obratio se sportski direktor Dušan Tanasić i šef stručnog štaba Marko Guteša.

“ Kao što vidite podmladili smo tim, jer dolazi vaše vreme i vi treba da budeti ti koji treba da nose igru. Igrač od 20 godina nije mlad, jer mnogi su već u tim godinama uspeli da izgrade karijere. Prelazni rok još nije završen, neki igrači još nisu došli. Pripremne utakmice će pokazati ko može, a ko ne može. Cilj nam je opstanak, ko to ne želi ne mora ni da počne da trenira, mi ćemo vam obezbediti uslove, a na vama je da trenirate i da vas zdravlje čuva- rekao je Dušan Tanasić.

“ Meni ste svi isti, većinu igrača poznajem, smatram da ovo nije beznadežna situacija, jer sigurno ne bih došao da ne razmišljam tako. Hoću odmah da rešim stvar oko malog fudbala, kod mene ne može i jedno i drugo i u tom pogledu želim da budem jasan. Želim da u prvih 4 kola uzmemo 9 bodova, mislim da to sa vama mogu, jer ste perspektivni, ako želju nemate nemojte ni počinjati. Što se odnosa tiče uvek možete da mi se obratite i da računate na mene, ne patim od toga da sam autoritet. Ja volim atletiku i snagu,  nadam se da ću vas dobro pripremiti za predstojeće prvenstvo. Želim vam dobro zdravlje i bez povreda- rekao je trener Marko Guteša.

Spisak igrača za predstojeće pripreme: Miholjčić Dušan, Kosović Nikola, Janjatović Danilo, Čanak Saša, Andrej Nosalj, Miloš Ćuruvija, Živko Bugarin, Zoran Šemić, Jovan Markov, Filip Kozlovački, Milan Pavlović, Nikola Kovačević, Uroš Markoski, Blagoje Marković, Miloš Vujović, Popov Stefan,  Brankov Filip, Nikola Milić, Đorđe Dragović, Boško Kvrgić, Miloš Daničić, Ljubomir Stevanović i Branislav Bugarin, Dejan Popović.

Na fotografiji : levo golman Miloš Ćuruvija, Trener golmana Goran Gavrilović, Čanak Saša i Andrej Nosalj.