Zrenjanin- Bioskopske projekcije, tribine, izložbe, promocije knjiga, muzički festival, dečji program, koncert, pozorišna komedija čine niz umetničkih, zabavnih i edukativnih programa koji će se u toku februara naći pred publikom i posetiocima zrenjaninskog Kulturnog centra…

 

LIKOVNI SALON „30X30“ OD 1. FEBRUARA U KULTURNOM CENTRU PANČEVA

Likovni salon „30X30“ od 1. do 25. februara predstavlja se u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva (ul. Vojvode Mišića br. 1.). Otvaranje salona zakazano je u sredu, 1. februara u 19 časova. U okviru izložene celine koja je rezultat prošlogodišnjeg 17. likovnog konkursa koji raspisuje zrenjaninski Kulturni centar u saradnji sa autorom mr Milutinom Mićićem, predstavljaju se radovi 183 autora, (odabranih od strane tročlanog žirija) koji su učestvovali na ovom međunarodnom likovnom takmičenju. Pored slobodne teme, problemski zadatak konkursa dat je pod nazivom „Preobraženje čoveka – Isus je to uradio – Možemo li i mi?“.

Nakon otvaranja salona, posetioci mogu da pogledaju izložene radove radnim danima od 9 do 13 i od 17 do 20 časova.

PROMOCIJA NAJNOVIJE ZBRIKE PRIČA ŠIMONA A. ĐARMATIJA
– „ŽIVOT UME DA BUDE FER“

Nakon uspešno održane i rado posećene zrenjaninske promocije knjige „Ljubav u Orlovatu“ u novembru prošle godine, publiku i čitaoce u Kulturnom centru očekuje u petak, 3. februara promocija najnovije zbirke priča „Život ume da bude fer“, publiciste, pisca, humoriste, univerzitetskog profesora, autora i koatora velikog broja udžbenika, monografija, stručnih radova, učesnika mnogih radijskih emisija i televizijskih ostvarenja inače, rođenog Zrenjaninca Šimona A. Đarmatija. Knjiga nam donosi nove zapise iz Đarmatijevog života, koju čini skup priča o vremenu koje je prošlo ali čvrsto sačuvano u (autorovom) sećanju. Značaj ovakvih ostvarenja svakako se ogleda u oslikavanju duha jedne epohe od načina života, intimnih doživljaja, odrastanju, studentskim danima, nezaboravnim putovanjima, ispričano veselim i odmerenim stilom, toplinom i neizbrisivim šarmom.

Promocija će se održati u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u petak. 3. februara sa početkom u 19 časova. Na promociji, pored autora o knjizi će govoriti Dragana V. Todoreskov, recenzent i Jasmina Bukvić, urednica izdanja iz izdavačke kuće Sezam Book.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

Koncert i promocija albuma Alice in WonderBand: „RikaTaka: New Balkan Rhythm”

Domaći sastav Alice in WonderBand održaće promotivnu turneju povodom novog albuma „RikaTaka: New Balkan Rhythm”, koji je 4. novembra objavila ugledna nemačka kuća „CPL-Music”. Zrenjaninski koncert i promocija albuma održaće se na velikoj sceni Kulturnog centra u petak, 3. februara sa početkom u 20 časova.

Nakon Zrenjanina sa novim albumom, sastav će nastupati u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Pančevu.

O albumu, koncertu i sastavu navodi se sledeće:
«Ovo su drugačiji zvuci Balkana!
Na svom debi albumu „RikaTaka: New Balkan Rhythm” duo Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu. Vodeći publiku na putovanje Balkanom, dvojac se ne boji novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se, tako, akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu muzičku tradiciju regije.

Album se našao na sedmom mestu decembarske liste i osamnaestom januarske prestižnog panela World Music Charts Europe i desetom mestu Balkan World Music Chart.

Alice in WonderBand su: Ana Vrbaški (glas, telesne perkusije) i Marko Dinjaški (telesne perkusije, glas, didžeridu, bubnjevi). Njihov koncertni nastup podrazumeva i organski upliv semplova, pažljivo pripremanih u studijskim uslovima.»

Zvanični spotovi na YouTube kanalu:
Ergen Dedo
Mesečinka
Uči me, majko, karaj me

Ulaz na koncert je slobodan, a svaki posetilac može da priloži donaciju u skladu sa mogućnostima.

U toku IZLOŽBA ALEKSANDRA BAJUNOVIĆA „BALKANSKA KULA“

U Kulturnom centru do 7. februara otvorena je izložba „Balkanska kula“ likovnog umetnika Aleksandra Bajunovića. Osnovna autorova likovna ideja inspirisana je čuvenom slikom „Vavilonska kula“. Svoje interesovanje usmerio je ka nezavršenim balkanskim kućama koje, po autoru, predstavljaju utopiju. Autor u isto vreme preispituje ruralnu sredinu, patrijahalnu zaostavštinu i ulogu oca u vremenu globalističkih, političkih i ekonomskih previranja. Za likovni stil Bajunovića navodi se da svoje slikarstvo stvara na iskustvima poentilizma i naivnog slikarstva.
Devet slika – ulja na platnu predstavljaju se svakog dana od 8 do 20 časova.

Kako je nastala ideja za izložbenu celinu „Balkanska kula“, gde je trenutno usmerena likovna pažnja Aleksandra Bajunovića, o izložbenoj temi, načinu rada i likovnog promošljanja pogledajte u razgovoru sa autorom:
https://www.youtube.com/watch?v=bn4TvcMvdk0

 

IZLOŽBA ANjE PRERADOVIĆ – „INTROSPEKCIJA“

Izložba Anje Preradović „Introspekcija“ otvara se u salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 9. februara u 19 časova. Od tada pa do 21. februara, publici se predstavljaju radovi ove likovne umetnice, mlađe generacije, koji su nastali u periodu od 2021-2022. godine.

Postavku čini 14 slika i dva video rada odnosno ulja na platnu, slike rađene u akvarel tehnici, video radovi i dve slike u izradi. Izložba je sastavljena od tri celine. Za prvu celinu autorka je koristila sliku kao medij za prikaz procesa introspekcije u kojem je kroz autoportrete vršila proces posmatranja sebe i svojih mentalnih stanja i doživljaja. Izloženi akvareli biće iz serijala „Muve“ dok video radovi čine celinu pod nazivom „Transformacija misli“.

Anja Preradović, rođena je 1999. godine u Novom Sadu. Završava srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“, na smeru likovni tehničar. Akademiju umetnosti na Novosadskom univerzitetu upisuje 2019. godine, u klasi profesora Dragana Matića.
2015. godine osvaja nagradu za kolekciju fotografija u Foto kino i video savezu Vojvodine, zatim 2016. godine osvaja prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju na Omladinskoj izložbi „Ivanovo 2016.“

 

Dosadašnje izložbe
– Samostalna izložba „Introspekcija“ 2022.
– Kolektivna izložba EXP projekat studenata Akademije umetnosti pod nazivom „San“.
– Učestvuje u projektu „Virtuelne niti“ u organizaciji Ateljea 61 (2022), zatim u projektu „Razlike“ (2022). Takođe, uzima učešće u projektu „Otići ili ostati“ u organizaciji Bel Art galerije i izlaže (umetničku) zastavu na trgu jarbola u Novom Sadu (2022).
– 2022. godine održava prvu samostalno izložbu u Studentskom kulturnom centru Novi Sad.

 

IZLOŽBA BOJANA MILOSAVLjEVIĆA „PORTRET KAO IZAZOV“

Izložba «Portret kao izazov» zrenjaninskog likovnog umetnika Bojana Milosavljevića otvara se u četvrtak, 23. februara u 19 časova u velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Trideset slika i crteža nastalih u periodu od 1997 – 2022. godine, rađeni u različitim tehnikama biće izloženi do 7. marta svakog dana od 8 do 20 časova.
O svojim radovima autor navodi da je portret poseban izazov za umetnika i da je njegova prva spoznaja prepoznatljivost ličnosti kojoj umetnik prilazi. Osnovna karakteristika (portreta) je psihologija lika, koja je i osnovna njegova vrednost. Složenost duhovnih stanja poput bola, tuge, straha, radosti je zahtevno izneti kroz lik koji se predstavlja…

Akademski slikar Bojan Milosavljević rođen je 1978. godine u Zrenjaninu.
Završio je Akademiju umetnosti Novi Sad na smeru – slikarstvo, u klasi prof. Dušana Todorovića.
Kolektivne izložbe: Foaje Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad (1997); Galerija „Podrum“ Novi Sad (2002); Muzej „Destrukcije“ Zrenjanin (2005); Savremena galerija Zrenjanin (2007); Savremena galerija Zrenjanin (2014); Savremena galerija Zrenjanin (2016); UM-ING, Umetnička kolonija, Zrenjanin (2018); Galerija ALUZ-a, Zrenjanin (2019).
Samostalne izložbe: Duhovni centar „Prepodobni Rafailo Banatski“ Zrenjanin (2011); Galerija „Jovan Popović“ Opovo (2012); Narodni muzej Zrenjanin (2013); Duhovni centar „Prepodobni Rafailo Banatski“ Zrenjanin (2014); Dunđerski pivara Zrenjanin (2017); Zavod za kulturu Vojvodine – Galerija „Most“, Novi Sad (2018); Kulturni centar Novog Sada – Dvorac „Eđšeg“, Novi Sad (2018); Galerija ALUZ-a, Zrenjanin (2020); Galerija MZ „Veljko Vlahović“ Zrenjanin (2022); Mali salon Kulturnog centra Zrenjanina (2022).

 

POZORIŠNI PROGRAM
PREDSTAVA „ONE STVARI“

Predstava „One Stvari“ vrlo aktuelna edukativna priča o životnim i seksualnim problemima bračnih partnera, protkana vrhunskim humorom koji fantastično dočarava Dr. Agoljub Mićko Ljubičić biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 14. februara sa početkom u 20 časova.

„Predstava igra već celu deceniju godinu sa velikim uspehom i imali smo priliku da upoznamo pozorišne posetioce koji su predstavu gledali i po 7 puta, dok su 2-3 gledanja sasvim normalna pojava. Sam Dr.Agoljub o predstavi kaže: Kabare-seminar „ONE STVARI“ jeste predstava, ali je mnogo više – terapija. I to uspešna terapija, jer moja publika, odnosno moji „pacijenti“ posle završetka izlaze zadovoljni i nasmejani iz ordinacije… pardon, iz sale.“

O predstavi detaljnije pogledati na:
https://www.facebook.com/GMR.BGD

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1200 dinara.

 

TRIBINA „Prvi i Drugi svetski rat izazov za prijateljstvo Srba i Rusa“

Tribina pod nazivom „Prvi i Drugi svetski rat izazov za prijateljstvo Srba i Rusa“ biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 7. februara. Predavač je mr Petar Jakšić, istoričar. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik programa. Tribina počinje u 18 časova.

Dramatična dešavanja u Prvom i Drugom svetskom ratu i izazovi za prijateljstvo dva bliska slovenska naroda Srba i Rusa, biće učinjeni jasnijim na tribini posvećenoj upravo tim slavnim istorijskim danima. Predavač je ugledni zrenjaninski istoričar mr Petar Jakšić.

 

TRIBINA „Panonia Via Hercegovina“

„Panonia Via Hercegovina“ naziv je tribine koja će se održati u Kulturnom centru u utorak, 21. februara sa početkom u 18 časova. Na tribini će se govoriti o književnom opusu Slobodana Mandića. Pored Mandića govoriće i Zoran Slavić, književnik. Moderator je urednik tribinskog programa Đorđo Prstojević.

Tribina je posvećena književnom opusu Slobodana Mandića vrsnog srpskog književnika iz Banata, koji je u svojim delima dao verne prikaze ove naše pitome i rodne ravnice isprepletane širokim ravničarskim rekama Tamišom, Tisom i Begejom. Mandić je u svojim delima dao prikaz života u banatskim selima nastanjenim kolonistima iz Hercegovine i njihovoj emancipaciji u sredini u koju su došli. Naravno „ Zemlja priča“, Hercegovina u kojoj je sve počelo i kojoj su se uvek sve generacije banatskih hercegovaca uvek rado vraćale, zauzima posebno mesto u Mandićevoj književnosti i književnom izrazu. Slobodan Mandić je književnik, novinar, publicista . Diplomirao je na Filološkom fakultetu, na Katedri za opštu književnost sa teorijom , Beogradskog univeziteta. Za svoja književna dela dobitnik je više prestižnih nagrada iz književnosti. Dobitnik je nagrade „Danko Popović“ za najbolju knjigu proze za 2016 god. Nagradom Matice srpske „Beskrajan plavi krug „ za najbolji roman na srpskom jeziku za 2018/2019 godinu, nagradom „ Isidora Sekulić“ 2022 god. i nagradom „ Svetozar Ćorović“ za roman „Regina Panonija“ 2021 godine.

 

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA
Fejsbuk strana KCZR – Svake subote u 10 časova
Tokom februara nastavljamo sa onlajn radionicama Kulturnog centra, svake subote pratioci naše Fejsbuk strane mogu da očekuju nova znanja, veštine, praktične savete, edukativne i zabavne sadržaje namenjene najmlađima…
Previđen raspored onlajn programa je sledeći:

Subota, 4. februar
Škola računara ‚‚Nimiko‚‚
Radionica: „Pametno korišćenje Interneta“;
Subota, 11. februar
Emotivna inteligencija sa Jasnom Jahurom
Subota, 18. februar
Mali kurs snimanja
Subota, 25. februar
Radionica robotike

U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

 

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

U toku februara na repertoaru bioskopa Kulturnog centra su osam filmskih ostvarenja – četiri dečja animirana filma koja će se prikazivati u okviru matinea, nedeljom u 11 časova i četiri igrana filma koja će se prikazivati nedeljom u 20 časova.

Filmski matine
Nedelja, 5. februar – 11 časova
Dečji animirani film „Neverovatni Moris“

U okviru filmskog matinea u nedelju. 5. februara u 11 časova u Kulturnom centru prikazuje se dečja animirana avantura „Neverovatni Moris“. Ekranizovana priča Terija Pračeta o uličnom mačoru koji predvodi bandu svojih školskih pacovskih drugara i vara lakoverne građane dok ne upozna devojku Maliciju…
Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

„Pacovi! Oni su svuda… U korpi za hleb, plešu po stolovima, kradu pite kuvaru ispred nosa. Dakle, šta je potrebno svakom gradu? Dobar frulaš da ih namami. Tu na scenu stupa Moris, ulični mačak sa savršenom prevarom za zaradu novca. Svi su čuli za priče o frulašu i gradu punom glodara. Dakle, Moris je pronašao svog ličnog frulaša i pacove koji prenose kugu, kako bi prevario lakoverne građane da mu daju mnogo novca. Sve ide po planu dok ne stignu u udaljeno selo Palačinkovačka banja gde upoznaju Maliciju, devojku opsednutu knjigama, koja traži njihovu pomoć da razreši misteriju.“

Trejler: https://youtu.be/ORibcKZd-cg

 

Filmski matine
Nedelja, 12. februar – 11 časova
Film: „Pevajmo 2“

U okviru filmskog matinea u nedelju. 12. februara u 11 časova u Kulturnom centru prikazuje se dečja animirana avantura «Pevajmo 2». Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

„Novo filmsko poglavlje u sjajnoj animiranoj franšizi kompanije Illumination stiže sa velikim snovima i spektakularnim hit pesmama, dok se uvek optimistična koala, Baster Mun i njegova ekipa izvođača pripremaju za svoj najblistaviji scenski performans do sada, koji se dešava u svetskoj prestonici zabave. Postoji samo jedna poteškoća: prvo moraju da nagovore najzabavniju rok zvezdu na svetu – koju glumi globalna muzička ikona Bono, po prvi put u animiranom filmu – da im se pridruži. Baster je pretvorio je Novo munovo pozorište u lokalno hit mesto, ali on ima veće ambicije: debitovanje nove predstave u pozorištu Kristal Tauer u glamuroznom Redšor Sitiju. Ali bez ikakvih poslovnih veza, Baster i njegova glumačka ekipa koju čine umorna majka svinja Rozita, rokerka Eš, gorila Džoni, stidljiva slonica Mina i naravno svinjski provokator Ginter moraju se ušunjati u svetski poznate kancelarije Kristal Entertejmenta, kojima upravlja nemilosrdni mogul- vuk Džimi Kristal. U očajničkom pokušaju da privuče pažnju gospodina Kristala, Ginter spontano iznosi nečuvenu ideju koja Bastera brzo obuzima, obećavajući da će u njihovom novom šouu glumiti legenda roka lav Klej Kalovej (Bono). Problem je što Baster nikada nije upoznao Kleja, umetnika koji se sklonio od sveta pre više od 10 godina nakon gubitka supruge. Još gore, Baster nije prozreo da je gospodin Kristal egocentrični gangster koji bi radije nekoga bacio s krova zgrade nego da trpi laži. Dok Ganter pomaže Basteru da ostvari san o pozorišnom remek-delu izvan ovog sveta, pritisku (i zlokobnim pretnjama) G. Kristala, Roziti uzimaju glavnu ulogu u šouu i daju je razmaženoj ćerki gospodina Kristala, Porši. Očajnički želeći da spasi predstavu i svoj život, Baster kreće u potragu za pronalaženjem Kleja i nagovara ga da se vrati na scenu. Ono što započinje kao san o velikom uspehu, postaje emotivni podsetnik na moć muzike koja leči i najslomljenija srca.“

Režija sinhronizacije: Dragan Vujić Vujke
Uloge: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Tori Kelly, Nick Kroll, Bobby Cannavale, Halsey, Pharrell Williams, Letitia Wright, Eric Andre, Chelsea Peretti i Bono.
Glasovi sinhronizacija: Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke, Iva Manojlović, Milan Antonić, Predrag Damnjanović, Marko Marković, Dragana Milošević, Paulina Manov, Anja Mit, Marko Stojanović Louis, Lako Nikolić, Đurđina Radić, Milan Tubić, Nikola Nemešević, Dubravko Jovanović, Iva Štrljić, Aleksandar Gligorić, Duđica Novaković, Kristina Jovanović i Nebojša Ljubišić.

Scenario: Garth Jennings

Trejler: https://youtu.be/41buiywi2EI

 

Filmski matine
Nedelja, 19. februar – 11 časova
Film: „Moja vila šeprtlja“
U okviru filmskog matinea u nedelju. 19. februara u 11 časova u Kulturnom centru prikazuje se dečji animirani film «Moja vila šeprtlja». Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

„Violeta, radoznala i luckasta vila se izgubila u ljudskom svetu. Da bi se vratila u svoj vilinski svet, ona se udružuje sa dvanaestogodišnjom devojčicom Maksi i otkriva svoju pravu sudbinu. Violeta je na obuci da postane zubić vila, ali umesto da stvara zabavne igračke kao prava zubić vila, sve što ona uspeva da napravi su… ljubičice. Sada joj predstoji godišnji ispit: Samo vile koje ga polože dobijaju dragulj uz pomoć kojeg mogu da pređu iz ljudskog u vilinski svet, kako bi sakupile mlečne zube i stvorile igračku. Naravno, Violeta slavno pada na ovom ispitu. Ali ona ne bi bila Violeta ako bi je to sprečilo u bilo čemu. Ne časeći časa, ona krade misiju i dragulj od najbolje učenice Jolande i tako se ušunja u ljudski svet. Tada ona završava u Maksinoj novoj sobi, i njih dve polaze u nezaboravnu avanturu.“
Režija: Caroline Origer Glasovi: Justin Daniels Anene, Alex Avenell, Stephan Benson
Žanr: animirana avantura
Scenario: Silja Clemens, Pamela Hickey i Dennys McCoy
Trejler: https://youtu.be/QXtLzbO2Xn4

 

 

Filmski matine
Nedelja, 26. februar – 11 časova
Film: „Bamzi i grad lopova“
U okviru filmskog matinea u nedelju. 26. februara u 11 časova u Kulturnom centru prikazuje se dečji animirani film «Bamzi i grad lopova». Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

O filmu:
«Bamzi, Mali Hop i Šelman se upuštaju u akciju spašavanja bake od zlog Rejnarda Foksa. On ju je kidnapovao i sprečio da sprema medogrom – specijalni med koji Bamzija pretvara u najsnažnijeg medveda na svetu. Stoga, Bamzi i njegovi prijatelji kreću na opasno putovanje kroz šumu Goblina do Grada Lopova. ,,Bamzi i Grad lopova” je švedski animirani film o najjačem medi na svetu – Bamziju, stvoren od strane Rune Andersona.»
– Na televiziji se pojavio još 1966. godine i od tada je stekao svetsku popularnost.

Trejler: https://youtu.be/YMBPc1bhGlM

 

IGRANI FILMOVI

Film „Stric“

Filmski triler „Stric“ prikazuje se u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 5. februara u 20 časova. Režiju i scenario potpisuju David Kapac i Andrija Mardešić. U glavnim ulogama igraju Predrag Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica.

„Porodica sa uzbuđenjem dočekuje voljenog strica (Miki Manojlović), koji se iz Nemačke vraća kući za praznike. Stric deli vredne poklone, pa sledi tradicionalni božićni ručak – ćurka s mlincima i francuskom salatom. Odjednom, za trpezom se, osim hrane, nožem može seći i tenzija i ubrzo se postavlja pitanje: da li je ovo pravi Božić i još važnije, da li je to pravi stric.“

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=USxCoJMsYYE

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

 

U susret Danu zaljubljenih
Film: «Karta za raj»

U susret Danu zaljubljenih u bioskopu Kulturnog centra u nedelju, 12. februara prikazuje se romatična komedija «Karta za raj» sa Džordžom Klunijem i Džulijom Roberts u glavnim ulogama.
O filmu:
«Dobitnici Oskara Džordž Kluni ((George Clooney) i Džulija Roberts (Julia Roberts) ponovo se udružuju na velikom platnu kao bivši partneri koji se nalaze na zajedničkoj misiji da spreče svoju zaljubljenu ćerku da ne napravi istu grešku koju su i oni sami nekada napravili.Studiji Working Title, Smokehouse Pictures i Red Om Films, predstavljaju nam film „Karta za raj“, romantičnu komediju o slatkom iznenađenju koje donosi druga šansa.»
Režija: Ol Parker
Trejler: https://youtu.be/WwZC8JHibT4

Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

 

Film: «Vavilon»

U nedelju, 19. februara na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra je filmska drama o počecima Holivoda i čuvene filmske inudustrije dvadesetih godina – 20. veka: «Vavilon“/ Babylon. Projekcija počinje u 20 časova

«U režiji Dejmijena Šazela, VAVILON je originalna priča epskih razmera smeštena u Los Anđeles 1920 – ih, predvođena Bredom Pitom, Margo Robi, Dijegom Kalvom, kao i ansamblom koji čine Džovan Adepo, Li Jun i Džin Smart. Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda».
Trejler: https://youtu.be/RFz5MCIlIYo
Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

Film: «Trougao tuge»

U nedelju, 26. februara na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra je dugoočekivana filmska drama švedskog reditelja Rubena Ostlunda (Ruben Östlund) – «Trougao tuge» /Triangle of Sadness koji je svoju premijeru imao na prošlogodišnjem Kanskom festivalu i osvojio prestižnu Zlatnu plamu. Projekcija počinje u 20 časova

„Novi film „Trougao tuge“, u kom se u ulozi besnog marksiste koji je igrom slučaja kapetan na krstarenju za super bogate našao čuveni Woody Harrelson, svojevsrna je kritika savremenog sveta u pravom ostlundovskom ključu. Film je smešten u svet visoke mode, gde srećemo par manekena koji se nalaze na raskrsnici svojih karijera. Par Carl i Yaya su pozvani na luksuzno krstarenje kao instagram influenseri kako bi dodatno doprineli glamuru neobičnog i pre svega prebogatog društva koje se našlo na jahti . Kada jahta potone, nasukani su na pustom ostrvu sa grupom milijardera i čistačicom. U borbi za preživljavanje i opstanak na ostrvu stare društvene hijerarhije se raspadaju i okreću.“

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=zhu8XnfTWX8
Karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

 

17. VOJVOĐANSKI BRAS FESTIVAL

Gradski duvački orkestar Zrenjanin, i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, Muzičkom školom „Josif Marinković“ – Zrenjanin i Fúvószenekarok és Együttesek Hungarian and East Central European Association Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezet – WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) ove godine organizuju XVII VOJVOĐANSKI BRAS FESTIVAL (Brass festival) koji će se održati 25. februara u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 15 sati.

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih vojvođanskih muzičkih škola. Festival je revijalnog karaktera i jedini je ovakvog tipa za limene duvače u Vojvodini i šire. Nastupaju najbolji učenici muzičkih škola iz Vojvodine (Novi Sad, Pančevo, Subotica, Apatin, Sombor, Vršac, Senta, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Zemun,Novi Kneževac …).
Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije iz drugih žanrova poput popularne-evergrin muzike, džez standardi, starogradske i narodne muzike…
Ulaz je besplatan.
Pridržavaćemo se svih predloženih epidemioloških mera!

 

 

 

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.