Foto: Svi učesnici drugog po redu  turnira „Sukob generacija“.

Sport- Drugi po redu turnir u malom fudbalu „Sukob generacija“ održan je prethodna dva vikenda u Sportskom centru „Bambi“. Pravo učešća na turniru imali su isključivo igrači iz naselja Zeleno polje i to razvrstani po generacijama. Podatak da je turnir okupio igrače rođene od 1967. godine  pa sve do generacije 2007 govori  da je vladalo veliko intersovanje, a turnir  je bio poprište odličnih utakmica, jer su u njemu učestvovali i brojni  aktivni igrači fudbala. Ove godine aktivno učešće uzele su i firme sa Zelenog polja koje su sponzorisale kompletan turnir kao i večeru za sve učesnike, a zauzvrat  ekipe su  noslie imena sponzora koji su podržaili turnir. Turnir je imao i humanitarni karakter, gde su prodajom majica prikupljena sredstva za jednu porodicu sa Zelenog polja.

Pružena je šansa i najmlađima u revijalnom delu turnira.

Firme koje su podržale ovogodišnji turnir su : Mini Šljunkara, Ekometal komerc, Đuka plast, ZRKlik, Greenfield, GMG Zrenjanin, AC Tanasić, Apartmani Lavko, SC Bambi i Mrak PVC i ALU sistemi.

 Za najbolju ekipu obezbeđen je prelazni pehar, a za sve učesnike održano je druženje uz večeru u prostorijama Mesne zajednice Zeleno polje.

Na turniru je učestvovalo 8 ekipa koje su bile podeljene u dve grupe. Prvog vikenda, 18. i 19. februara, odigrali su se mečevi po grupama, gde su prve dve ekipe iz obe grupe izborile plasman u polufinale. Polufinalni mečevi, kao i finalna utakmica odigrani su u subotu 25. februara.

U  prvom polufinalu sastali su se ekipa GMG Zrenjanin i AC Tanasić, gde je ekipa GMG Zrenjanin u pravoj goleadi ostvarila pobedu rezultatom 11:7.

U drugom polufinalu igrali su ekipa Greenfield i Ekometal komerc, gde je ekipa Greenfield slavila rezultatom  6:3.

Nakon polufinalih mečeva, odigrala se utakmica za treće mesto, gde je ekipa AC Tanasić (generacija 1997-2000) rezultatom 4:2 pobedila Ekometal komerc (generacija 2001-2002).

Foto: Trećeplasirana ekipa AC Tanasić (generacija 1996-2000)

U velikom finalu između ekipe  Greenfield i GMG Zrenjanin ( generacija 2003-2005) viđen je odličan fudbal i veoma neizvesna utakmica u kojoj se nakon konačnih 2:2 pristupilo  penal seriji, gde je uspešnija bila  ekipa Greenfield (generacija 1991-1996) i slavila rezultatom 3:2.

Prvoplasirana ekipa Greenfield (generacija 1991-1996)

Pobednički pehar kapitenu Erdeljanu  uručio je organizator turnira Zoran Šemić.

Treba istaći da su velika podrška na turniru bile sudije Dejan Janjić i Vuk Pekez.

Drugoplasirana ekipa GMG Zrenjanin (generacija 2003- 2005).

Foto: Treće poluvreme održano je u prostorija MZ Zeleno polje.

„Uspešno je završen prvi turnir „Sukob generacija“ na Zelenom polju. Naziv turnira je „Sukob generacija“, ali je cilj  da se upravo ukine taj generacijski jaz. Zeleno polje je uvek bilo složno i tako će i u budućnosti biti. Zadovoljan sam kako je protekao turnir, a smisao mi je bila da okupimo sve generacije, da se družimo, a rezultat je bio u drugom planu. Turnir je imao i humanitarni karakter, gde smo prikupili sredstva za porodicu sa Zelenog polja. Ovo je drugi turnir po redu i želim da nastavimo ovu tradiciju i da se zahvalim svim učesnicima i ljudima koji su pomogli da se ovaj turnir održi“, istakao je organizator turnira Zoran Šemić.

Pogledajte prilog KTV televizije OVDE

Ekipa Ekometal komerc (2001-2002).

Ekipa Mini šljunkara (generacija 1986-1990).

Ekipa Mrak PVC i ALU sistemi Mrak (generacija 1981-1985)

Najmlađi – ekipa Đuka plast – Lavko apartmani (2006-2023).

Najstariji – ekipa ZRKlik-SC Bambi (1.n.e. -1980).