Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se 1 saobraćajna nezgoda, od toga 1 nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama nije bilo povređenih lica. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 150.000 dinara.

Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 44 učesnika u saobraćaju i izdato je 305 prekršajnaih naloga.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 38 vozača, od toga 20 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 4 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 9 vozača zbog ostalih razloga.

Od ukupno 20 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 5 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 6, od toga 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog toga što nije bilo upisana u jedinstveni registar vozila i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti .