Zrenjanin- Ana Minić,  član sudijske komisije FSS i UEFA posmatrač suđenja posetila je Organizaciju sudija FSG Zrenjanin gde  je prisustovovala redovnom pelnarnom sastanku gradske organizaije sudija i ovu priliku je iskoristila da mlađim koleginicama prenese svoja isksutva, obzirom da je bila učesnik više međunarodnih takmičenja u njenoj desetogodišnjoj međunarodnoj sudijskoj karijeri. 

Poseta na ovako visokom nivou predstavlja još jedno u nizu priznanja za dosadašnji rad Organizacije sudija FSG Zrenjanin, ali istovremeno kako podstrek tako i obavezu za budućnost.

 

Ana je ujedno i prva žena sudija koja se nalazila na listi Superlige za muškarce, u našoj zemlji, a ujedno je i prva Srpkinja sa zvanjem UFEA posamtrača suđenja.

„Ana se tokom boravka u poseti našoj Organizaciji upoznala sa metodama rada a psoebno je iznela pohvale kada je reč o brojnosti ženskog sudijskog kadra, naime danas u Zrenjaninu ima preko 20 aktivnih sudija žena na šta smo posebno ponosni. Ovaj sastanak upriličen je kao znak pažnje slabije zastupljenom polu povodom 8. marta Dana žena, a ova iskorišćena je prilika za uručivanje simboličnih poklona sudijama ženama iz naših redova. Sastanku su prisutvovale još i Vukosava Đapić Atanacković generalna sekretarka Sportskog saveza, kao i Kristina Bačić, predsednik Saveza za školski sport, predstavnice dve lokalna sportska saveza sa kojima kako SSOS, tako i FSG Zrenjanin ostavruju odličnu saradnju, a koji je predstavljao predsednik Velibor Mladenović“, rekao je Ivan Mikalački.

Inače Ana Minić je u Zrenjanin došla sa suprugom Milanom Minićem inače trenutno VAR sudijom, jednim od rekoreda po borju odsuđenih utakmica na najvišem stepenu takmičenja (302 u 15 sezona) i dugogodišnjim FIFA pomoćnim sudijom. Goste je dočekalo rukvodstvo stručno-strukovne organizacije sudija FSG Zrenjanin na čelu sa predsednikom Mikalački Ivanom, Pavlović Brankom predsednikom org. sudija FSv, kao i Sašom Bogićevićem predsednikom org sudija FSP ZR. Posebnu dobrodšlicu prvoj dami koja se našla u sastavu Sudijske komisije FSS poželeli su i Teodra Burić predstavnik sudija žena u Izvršnom odboru SSOS FSG ZR i Mila Mošorinski predstavnica Zrenjanina na listi sudija Super i prve lige za žene.