Tradicionalna manifestacija „Dani vojvoda Stepe“ svečano je otvorena sinoć u Domu kulture Vojvoda Stepa izložbom slika „Milunka Savić i heroine Velikog rata“ autora Dimitrija Vujadinovića, uz Hor veronauke „Patrijarh Pavle“.

Nakon svečanog otvranja u maloj sali održana je promocija knjige „Milunka Savić – vitez Karađorđeve zvezde i Legije časti dr Vidoja Golubovića.

 

Glumica Vesna Stanković odigrala je monodramu „Milunka“.

Manifestaciju „Dani Vojvoda Stepe“  organizuje Udruženje ratnih dobrovoljaca i njihovih potomaka i poštovalaca „Vojvoda Stepa“  i trajaće  do 18. marta u Vojvoda Stepi.

„Dani Vojvode Stepe se održavaju u znak sećanja na osnivanje banatskog mesta Vojvoda Stepa kod Srpske Crnje, 1922. godine i u spomen rođendana velikog srpskog vojvode iz Prvog svetskog rata Stepe Stepanovića. Program šesneste po redu manifestacije  vezan je za period I svetskog rata sa ciljem da naučimo decu ko su im bili dedovi i da pamte istoriju „, rekao je Đorđe Eremić, predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca i njihovih potomaka i poštovalaca „Vojvoda Stepa“.

 

Publiku tokom trajanja manifestacije očekuje etno program, književne večeri i predstave. Program se održava u Domu kulture i školi.

„Šesnaesti „Dani Vojvode Stepe“ nude publici bogat kulturno- umetnički program zahvaljujući organizatorima, a opština Nova Crnja je tu da podrži manifestaciju“, rekao je predsednik opštine Nova Crnja  Vladimir Brakus.

 

„Turistička organizacija opštine Nova Crnje je tu da podrži sve kvalitetne manifestacije kao što je „Dani Vojovda Stepe“ – rekao je direktor Turističke organizacije opštine Nova Crnja“ Nikola Tolčin  i najavio  da će u narednom periodu biti izvedena predstava Amaterskog pozorišta iz Jaše Tomića, a nakon predstave, u dvorcu Nojhauzen u Srpskoj Crnji  će biti  održana projekcija filma i prolećni festival.

Pogledajte kompletan program manifestacije „Dani Vojvode Stepe 2023“:

Prijatelji Manifestacije su Opština Nova Crnja, Turistička organizacija Nova Crnja, Narodna biblioteka „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje i MZ Vojvoda Stepa.