Zrenjanin- Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Grad Zrenjanin i tom prilikom, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i saradnicima, obišao Gradski stadion gde su u toku radovi u okviru druge faze rekonstrukcije stadiona.

 

Pokrajinska vlada obezbedila je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, 250 miliona dinara za drugu fazu radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, čime će taj grad dobiti stadion po UEFA standardima, kapaciteta 8.000 mesta, što će omogućiti da se organizuju i međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi.

„Nastavljamo sa izgradnjom, obnovom i rekonstrukcijom objekata sportske infrastrukture širom Vojvodine – u Inđiji, Mačvanskoj Mitrovici, Crepaji, a narednih dana počinju radovi na izgradnji sportske hale u Novom Kneževcu. U Zrenjaninu zajedno sa lokalnom samoupravom realizujemo ovu veliku investiciju, koja će, prema uveravanju predstavnika izvođača radova, biti završena do kraja godine. Imamo garancije i obećanja da ćemo do tada stadion pustiti u funkciju. Sredstva su obezbeđena, procedure su za prve dve faze završene, treća nas očekuje u narednih 30 dana i nema razloga da taj posao ne obavimo onako kako smo planirali. Verujem da ćemo moći da se ponosimo stadionom i, pre svega, sportistima koji će ovde trenirati u narednom periodu. Minulih decenija u Zrenjaninu su stasavali neki od najpoznatijih sportista u našoj zemlji, pa ćemo moći da kažemo da smo stvorili uslove za uspehe takvih asova i u budućnosti“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova i naglasio  da je Zrenjanin grad koji se ubrzano razvija i njegovi privredni potencijali jačaju.

„Očekujem da će i kompanija „Linglong“ svoje prve gume isporučiti iz proizvodnih traka u prvoj polovini godine. To će biti snažan podsticaj za razvoj Zrenjanina. Očekujemo i snažan podsticaj iz Vlade Republike Srbije, o tome je govorio i predsednik Vučić – da će na kraju ove, a najkasnije na početku sledeće godine, početi izgradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada. Sa tim privrednim, infrastrukturnim razvojnim projektima, sa projektima koji su vezani za sport, za kulturu, moći ćemo da kažemo da smo ispunili sve što smo obećali i da smo pomogli Zrenjaninu da se razvija mnogo brže nego ranije“, istakao je Mirović.

Gradonačelnik Simo Salapura ukazao je da završetkom ovog stadion zapravo zaokružujemo jedan jedinstveni sportski kompleks u regionu.

– Imaćemo moderan stadion sa modernim terenima, sa atletskim stadionom koji zadovoljava sve međunarodne standarde, sa dve hale sportova gde možemo da održimo organizaciju pripremnih takmičenja i organizaciju velikih sportskih manifestacija. Nalazimo se na stadionu koji je pre 70 godina otvoren sa 3.000 sedišta na drvenoj tribini, danas 8.000 sedišta, danas reflektori, moderna atletska staza, danas se pripremaju se i tereni za fudbal sa modernim sistemom drenaže, u gradu Zrenjaninu koji se privredno razvija zahvaljujući velikoj investiciji koja se dešava u našem gradu, a to je izgradnja fabrike pneumatika Linglong i naravno, sve to ne bi moglo da bude ispunjeno bez ogromne podrške koju imamo u Pokrajinskoj Vladi kada su u pitanju veliki kapitalni projekti u gradu Zrenjaninu ne samo kad je u pitanju stadion , već kada je u pitanju oblast zdravstva, kulture i obrazovanja – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

Gradonačelnik je izrazio veliku zahvalnost Pokrajinskoj vladi i najavio da je u pripremama i dokumentacija sa kojom je aplicirano za završnu, treću fazu stadiona, a da su u pitanju energetski blokovi, energetski kablovi koji treba da se završe i da upotpune čitavu sliku ovog stadiona u Zrenjaninu.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.